Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

Valmistuneet: Katso am­mat­tiin val­mis­tu­nei­den ni­mi­lis­to­ja

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poliisi huo­lis­saan: ala­ikäis­ten ja en­si­ker­ta­lais­ten huu­me­ri­kok­set ovat kas­vus­sa, vah­vis­ti te­ho­val­von­ta

Huumausainerikosten ja törkeiden huumausainerikosten määrät ovat kasvaneet viime vuoteen verrattuna.

Myös alaikäisten ja ensikertalaisten huumerikosten määrä on kasvussa. Kehitys havaittiin poliisin valtakunnallisessa tehovalvonnassa, jota tehtiin kaikkien poliisilaitosten alueilla marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Poliisin tiedotteessa ilmastaan huoli kehityksestä.

– Poliisilaitoksilta on vuoden aikana tullut tietoja siitä, että nuorten huumausaineiden käyttö olisi lisääntynyt. Valvonnan tulokset tukevat tätä ilmiötä valtakunnallisestikin, poliisitarkastaja Kari Siivo Poliisihallituksesta sanoo.

176 huumausainerikosta, 362 epäiltyä

Tehostettu huumausainevalvonta kohdistettiin kaduilla ja asunnoissa tapahtuvaan huumausaineiden myyntiin ja välittämiseen.

Huumausainerikoksia kirjattiin 158, kun viime vuonna määrä oli 140. Törkeitä huumausainerikoksia kirjattiin 18, kun viime vuoden määrä oli 13.

Toimenpiteiden kohteina oli yhteensä 362 rikoksesta epäiltyä, joista 151 otettiin kiinni. Poliisi löysi valvonnan yhteydessä myös 163 etsintäkuulutettua.

Epäillyistä alaikäisiä oli 25, kun viime vuonna vastaava luku oli 7. Ensikertalaisia oli 34, kun heitä oli viime vuonna 18.

Tehovalvonnassa kärähti myös 49 liikennejuopumusta, kahdeksan väkivaltarikosta ja 15 omaisuusrikosta.

Valvonnassa löydetyistä jo päätetyistä tapauksista 44 annettiin sakkorangaistus, 108 lähetettiin syyteharkintaan. Huomautuksia annettiin 21 ja hoitoonohjausta annettiin 75 tapauksessa.

Valvonnan aikana takavarikoitiin muun muassa viisi kiloa marihuanaa, 3,8 kiloa amfetamiinia, 116 grammaa kokaiinia, yli 800 Subutex-tablettia ja noin 200 ekstaasitablettia.

Takavarikkoon päätyi myös noin 58 700 euroa käteistä rahaa sekä 21 ampuma-asetta.