Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Poliisi esti Aa­lis­tun­tu­ril­la puisen kol­mi­ja­lan sa­hauk­sen ku­vaa­mi­sen – Po­lii­si­hal­li­tus sel­vit­tää Oulun ja Lapin po­lii­si­lai­tok­sien toi­min­nan

Kuvatallennetta olisi mahdollista käyttää poliisin toiminnan vaikeuttamiseen ja vahingoittamiseen, Oulun poliisi perustelee kuvaamiskieltoa. Julkisoikeuden professori totesi aiemmin Kalevalle, että poliisi on ylittänyt reilusti toimivaltansa.

Helsinki

Poliisihallitus on ottanut selvitettäväksi julkisuudessa ihmetystä herättäneen kuvauskiellon Aalistunturin mielenosoituksen purkamisen yhteydessä.

Poliisi purki viime viikon maanantaina Kolarissa Aalistunturin mielenosoituksen ja sahasi samalla kappaleiksi mielenosoittajien puisen kolmijalan. Sahaamisen kuvaaminen kiellettiin.

Oulun valvonta- ja hälytystoimintayksikön johtaja Jyrki Kivirinta perusteli kuvauskieltoa Helsingin Sanomille sanomalla, että purkaminen on poliisin taktinen ja tekninen menetelmä.

– Poliisin tekniset ja taktiset menetelmät ovat julkisuuslain ulkopuolella tai periaatteessa salaisia tietoja. Niitä ei kuvata, hän sanoi HS:lle.

Taktisiin ja teknisiin menetelmiin vetosi myös Lapin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Jyrki Pelkonen Lapin Kansan haastattelussa.

Kalevan haastattelema julkisoikeuden professori Tomi Voutilainen Itä-Suomen yliopistosta arvioi poliisin ylittäneen tilanteessa toimivaltansa selvästi.

– On ihan selvää, ettei julkisella paikalla kuvaamista voi kieltää. Kyse on perustuslain turvaamasta sananvapauden käytöstä, hän sanoi.

Poliisin Oulusta tuotu ryhmä sahasi tämänkaltaiset kolmijalat. Poliisin johto päätti estää sahauksen kuvaamisen.
Poliisin Oulusta tuotu ryhmä sahasi tämänkaltaiset kolmijalat. Poliisin johto päätti estää sahauksen kuvaamisen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.