Pois­pot­kit­tu pe­lin­joh­ta­ja Antti Viht­ka­ri hakee Ke­Ki:l­tä saa­ta­viaan lenk­ki­tos­suis­ta lähtien oi­keus­teit­se – seura kiistää so­pi­muk­sen ole­mas­sa­olon

Heinäkuun lopussa potkut Kempeleen Kirin pelinjohtajan paikalta saanut Antti Vihtkari on haastanut entisen työnantajansa oikeuteen.

Antti Vihtkarin ja KeKi:n välinen sopimusriita on edennyt Oulun käräjäoikeuteen.
Antti Vihtkarin ja KeKi:n välinen sopimusriita on edennyt Oulun käräjäoikeuteen.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Heinäkuun lopussa potkut Kempeleen Kirin pelinjohtajan paikalta saanut Antti Vihtkari on haastanut entisen työnantajansa oikeuteen. Oulun käräjäoikeuteen joulukuun alussa jätetystä haastehakemuksesta selviää, että Vihtkari katsoo Kempeleen Kiri ry:n rikkoneen sopimusoikeudellisia velvoitteita.

Vihtkari hakee KeKi:ltä oikeusteitse kahden vuoden palkkasaatavia, kahden vuoden autoetua vastaavaa summaa ja korvausta yhdestä lenkkitossuparista.

Lisäksi Vihtkari vaatii, että Kempeleen Kiri ry määrätään maksamaan hänen oikeudenkäyntikulut kokonaisuudessaan. Vihtkari haluaa hakemuksellaan myös vahvistuksen sille, että kummallakaan osapuolella ei ole lisävaatimuksia toisilleen ja uusi sopimus sovitaan päättyväksi heti, kun Kiri on hoitanut edellä mainitut sopimusvelvoitteet hänelle.

Haastehakemuksista ei selviä tarkkoja euromääriä, sillä osa siitä on määrätty salassa pidettäväksi 12.12.2029 asti.

Haastehakemuksen perusteluissa kerrotaan, että Kempeleen Kiri ja Antti Vihtkari ovat solmineet suullisesti 27. helmikuuta 2019 uudesta kaksivuotisesta pelinjohto- ja valmentajasopimuksesta ajalle 1.10.2019–30.9.2021. Sen mukaan uusi sopimus oli jatkoa aiemmalle pelinjohto- ja valmentajasopimukselle, joka päättyi 30.9.2019. Perusteluista käy ilmi, että Kempeleen Kiri on suorittanut Vihtkarille kaikki vanhan sopimuksen työnantajavelvoitteet.

Kempeleen Kiri ry:n puheenjohtaja Juha-Matti Ranta on niukkasanainen asiaan liittyen.

– Harmittaa, että tilanne on edennyt tähän pisteeseen.

– Jätämme käräjäoikeuteen oman vastineemme määräaikaan mennessä (29.1.2020). En pysty kommentoimaan valitettavasti tämän enempää, Ranta sanoo.

Kempeleen Kiriä edustava lakimies Janne Vikeväinen avaa työsuhdetta koskevaa riitaa tarkemmin.

– Meidän näkemyksemme on, että kanteelta puuttuu pohja. Kempeleen Kirin ja Antti Vihtkarin välillä ei ole sopimusta, Vikeväinen sanoo.

Vihtkari, 42, siirtyi hetkeksi takaisin mailan varteen sen jälkeen, kun hänet oli vapautettu KeKi:n pelinjohtajan paikalta. Vihtkari pelasi kauden loppuun Simon Kirissä, joka taisteli sarjapaikastaan Ykköspesiksessä.

Tulevalla kaudella Vihtkari toimii Porin Pesäkarhujen naisten Ykköspesisjoukkueen ja B-tyttöjen pelinjohtajana.

Vihtkarin ja KeKi:n sopimusriitojen etenemisestä oikeuteen uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.