Tilaajille

Poik­keuk­sel­li­set helteet ovat ai­kais­ta­neet man­si­kan kyp­sy­mis­tä – Mil­lai­nen on man­sik­ka­sa­don tilanne Poh­jois-Poh­jan­maal­la?

Alkukesän helteet ovat aikaistaneet mansikan kypsymistä. Jos helteet jatkuvat vielä heinäkuussa, voi kesän marjasato jäädä pieneksi.

Hedelmän- ja marjanviljelijäinliitto tiedotti tällä viikolla, että mansikkakausi on alkanut tänä vuonna poikkeuksellisen ajoissa. Liiton mukaan mansikan pääsatokausi on jo kunnolla käynnissä koko maassa.

Mansikat ovat Suomen suosituinta lähiruokaa. Makeat mansikat ovat hyviä sellaisinaan, mutta sopivat hyvin myös jälkiruokiin ja suolaisiin herkkuihin, jonka vuoksi kysyntää riittää.