Varjakansaari: Oulun kau­pun­ki luopuu Var­ja­kan kaa­vas­ta, koska to­teut­ta­jia ei löy­ty­nyt

Näpistely: Oulun poliisi on ko­ven­ta­nut ot­tei­taan sar­ja­nä­pis­te­li­jöi­hin

Pääkirjoitus: Dik­ta­tuu­re­ja nöy­ris­te­le­vä KOK ku­mar­te­lee Pu­ti­nia, Suomen komitea le­vit­te­lee käsiään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pohteen alue­val­tuus­to päättää sääs­töis­tä tänään, Kaleva seuraa ko­kous­ta

Pohteen aluevaltuusto päättää säästöohjelmasta tänään maanantaina. Valtuuston kokous alkoi aamulla kello 9.00, ja säästöohjelma on asialistalla viimeisenä isona kokonaisuutena.

Pohteen aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että säästöohjelma hyväksytään pääosin sellaisena kuin tulevaisuusvaliokunta aiemmin esitti. Kaiken kaikkiaan sote-palveluissa, pelastustoimessa ja hallinnossa on kyse runsaan 90 miljoonan euron säästöohjelmasta.

Tulevaisuusvaliokunta esitti muun muassa, että Oulaskankaan sairaalan erikoissairaanhoidon päivystys ja leikkaustoiminta jatkuisi nykyisellään. Oulaskankaan palveluista on kuitenkin tarkoitus tehdä uusi kokonaissuunnitelma ensi vuonna.

Aluehallitus esittää myös tulevaisuusvaliokunnan tavoin, että jokaisessa kunnassa säilyisi vähintään yksi sote-keskus tai -yksikkö. Esityksen mukaan sote-keskusten verkostossa olisi jatkossa  kolme laajan palvelun sote-keskusta, 13 sote-keskusta ja 19 sote-yksikköä.

Kaleva seuraa aluevaltuuston kokousta ja uutisoi sen päätöksistä maanantain kuluessa.

Lue lisää: Oulaskankaan jatko riippuu tulevista selvityksistä – Aluehallitus lähetti säästöohjelman äänestysten saattelemana valtuustolle

Lue lisää: Pohteen tu­le­vai­suus­lau­ta­kun­ta ää­nes­ti: sote-kes­kus säilyy kai­kis­sa kun­nis­sa – Oulu on edel­leen saa­mas­sa uuden sote-kes­kuk­sen kes­kus­taan