Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Poh­joi­sen huu­me­ju­tun ho­vi­kä­sit­te­lys­sä tut­kit­tiin tu­ki­ase­mia ja luet­tiin sa­lai­sik­si luul­tu­ja vies­te­jä –"Eihän ne tiijä, mitä ollaan te­ke­mäs­sä"

Puolustuksen mukaan esitutkinnassa ei käynyt ilmi, kuka on "Joulupukki" ja mikä on hänen roolinsa.

Rovaniemi

Pohjois-Suomen suuren huumejutun hovioikeuskäsittelyssä ryhdyttiin keskiviikkona ottamaan vastaan kirjallisia todisteita.

Syyttäjä väittää, että pohjoisen huumekaupassa hyödynnettiin salattuun viestinvaihtoon tarkoitettuja SkyECC- ja Anom-laitteita. Niillä lähetetyt viestit ovat syyttäjän keskeisimpiä todisteita laajassa rikosvyyhdessä.

SkyECC-viestit on saatu suomalaisviranomaisten haltuun Ranskan viranomaisilta ja Anom-viestit Yhdysvaltain liittovaltion poliisilta FBI:lta.

Esillä "Ridge", "Lumikki" ja "Kärppä"

Syyttäjä väittää, että syytetyt ovat olleet SkyECC- ja Anom-laitteissa tiettyjen huumekaupasta keskustelleiden käyttäjänimien takana. Hän yrittää saada todistelullaan yhdistettyä syytetyt noihin käyttäjänimiin.

Syyttäjän puheessa vilisi keskiviikkona pitkä lista käyttäjänimiä, kuten "Ridge", "Lumikki", "Kärppä", "Ringo" ja "mr.syanidi".

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.