Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Poh­joi­sen huu­me­ju­tun ho­vi­kä­sit­te­lys­sä tut­kit­tiin tu­ki­ase­mia ja luet­tiin sa­lai­sik­si luul­tu­ja vies­te­jä –"Eihän ne tiijä, mitä ollaan te­ke­mäs­sä"

Puolustuksen mukaan esitutkinnassa ei käynyt ilmi, kuka on "Joulupukki" ja mikä on hänen roolinsa.

Rovaniemi

Pohjois-Suomen suuren huumejutun hovioikeuskäsittelyssä ryhdyttiin keskiviikkona ottamaan vastaan kirjallisia todisteita.

Syyttäjä väittää, että pohjoisen huumekaupassa hyödynnettiin salattuun viestinvaihtoon tarkoitettuja SkyECC- ja Anom-laitteita. Niillä lähetetyt viestit ovat syyttäjän keskeisimpiä todisteita laajassa rikosvyyhdessä.

SkyECC-viestit on saatu suomalaisviranomaisten haltuun Ranskan viranomaisilta ja Anom-viestit Yhdysvaltain liittovaltion poliisilta FBI:lta.

Esillä "Ridge", "Lumikki" ja "Kärppä"

Syyttäjä väittää, että syytetyt ovat olleet SkyECC- ja Anom-laitteissa tiettyjen huumekaupasta keskustelleiden käyttäjänimien takana. Hän yrittää saada todistelullaan yhdistettyä syytetyt noihin käyttäjänimiin.

Syyttäjän puheessa vilisi keskiviikkona pitkä lista käyttäjänimiä, kuten "Ridge", "Lumikki", "Kärppä", "Ringo" ja "mr.syanidi".

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.