Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Työllisyys: Työt­tö­myys­lu­ke­mat kur­jis­tu­vat Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Torihotelli: Kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Pirjo Sirviö yritti estää to­ri­ho­tel­lin kah­des­ti mutta epä­on­nis­tui

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Poh­jois-Suo­men ben­sa­pum­puil­la hir­vi­tel­lään jopa kahden euron lit­ra­hin­to­ja – Nesteen ja St1:n mukaan ben­sas­sa mak­sa­vat nyt poik­keus­olo­jen lop­pu­mi­nen ja veron nousu

Polttoaineen hinnat ovat nousseet bensapumpuilla harvinaisen korkealle. Monissa paikoissa Pohjois-Suomessa 98-oktaanisen hinta jopa kahteen euroon.

Oulunsalolainen Mika Kankainen tankkasi keskiviikkona Oulunsalon Shellillä autoonsa 20 eurolla bensiiniä ja kauhisteli korkeuksiin kohonnutta hintaa.
Oulunsalolainen Mika Kankainen tankkasi keskiviikkona Oulunsalon Shellillä autoonsa 20 eurolla bensiiniä ja kauhisteli korkeuksiin kohonnutta hintaa.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

– On se kauhea hinta. Nytkin köyhänä raskin tankata vain 20 eurolla. Katsotaan, minne asti sillä päästään.

Oulunsalolainen Mika Kankainen katsoi keskiviikkona 95-oktaanisen bensiinin hintaa Oulunsalon Shellillä, 1,858 euroa. Edellisenä päivänä oli hänen mukaansa vielä kalliimpaa, 1,909 euroa.

Kankainen arvioi, että polttoaineen hinta vähentää väkisinkin hänen autoilunsa määrää. Kaikki turhat ajot jäävät pois, ja ainoastaan työajot tulee ajettua.

– Enää ei kärsi lähteä sunnuntaiajeluille niin kuin ennen. Polkupyörällä ajan niin paljon kuin vain mahdollista. Ja pakko on myös kävellä kaikki matkat, jotka pystyn. Muu ei auta.

Asialla on myös hyvä puolensa, kun autolla ajaminen pakostakin vähenee.

– Työssä on vielä pakko kulkea autolla. Saa nähdä, kauanko enää kannattaa käydä töissä, jos bensan hinta nousee vielä lisää. Matkaa on kymmenen kilometriä suuntaansa ja työmatkoihin menee vuoden mittaan paljon kilometrejä pitkin pitäjiä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.