Poh­jois-Poh­jan­maan museoon vapaa pääsy koko vuoden

Kun museo pystytään avaamaan, siellä voi tutustua muun muassa uuteen Lego-harrastajien Palikka palikalta -näyttelyyn, jonka kohokohtana on Oulun keskustan pienoismalli.

Ainolan museoon pääsee maksutta vuoden 2021 aikana.
Ainolan museoon pääsee maksutta vuoden 2021 aikana.
Kuva: Pekka Peura

Oulun kaupunki poistaa pääsymaksun Pohjois-Pohjanmaan museosta vuodeksi 2021. Vapaa pääsy on voimassa heti kun museo pystytään koronarajoitusten puolesta aukaisemaan.

Oululaisille halutaan tarjota mahdollisuus vierailla museossa ja nykyisen näyttelyn parissa vielä ennen tulevaa peruskorjausta. Maksuttomuuden toivotaan innostavan ison asiakasjoukon museoon tänä vuonna.

Ovien avautuessa Pohjois-Pohjanmaan museolla, tutummin Ainolassa, odottaa kävijöitä sulun aikana rakennettu Palikka palikalta -näyttely. Se esittelee paikallisten Lego-harrastajien kokoelmia ja taidonnäytteitä. Näyttely on toteutettu oululaisten Lego-harrastajien ja Suomen Lego-harrastajien yhdistyksen, Palikkatakomo ry:n, voimin jakamaan rakentajien luomuksia ja kokoelmien helmiä.

Palikka palikalta -näyttelyssä on esillä myös Oulun keskustan pienoismalli.
Palikka palikalta -näyttelyssä on esillä myös Oulun keskustan pienoismalli.
Kuva: Tuomas Kukkamaa

Näyttelyn pääteoksena on Oulun keskustan pienoismalli, jonka rakentamiseen on kulunut yli 20 000 palikkaa.

Näyttelyssä esitellään harrastusta sekä keräilyn että rakentamisen kannalta.

Ainolan toisessa kerroksessa on esillä jo syksyllä avattu näyttely De Urbe Uloa – maalauksia Oulun kaupungista. Se esittelee Pohjois-Pohjanmaan museon kokoelmissa olevia maalauksia. Esillä olevista noin 30 teoksesta suurin osa ei ole aiemmin ollut esillä näyttelyissä.

Ainolan alin kerros on edelleen suljettu, joten Koiramäki-osastolle yleisö ei pääse enää vierailemaan.