Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Poh­jan­lah­den ran­ni­kos­ta voi tulla myös me­ri­tuu­li­voi­man mekka

Tuulivoiman tuotanto alkaa Suomessa levitä lähivuosina maalta merelle. Merituulivoimalla on isoja etuja. Myös se voi tuoda merkittävästi lisää verotuloja useille pohjoispohjalaiskunnille.

Viime viikon uutinen osoittaa hyvin, kuinka nopea energiantuotannon murros Suomessa on:

Vuonna 2022 Suomeen rakennettiin Euroopan kolmanneksi eniten tuulivoimaa. Maan sähkönkulutuksesta tuuli kattoi jo 14 prosenttia.

Tuulivoiman tuotanto kasvoi peräti 41 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Ukrainan sodan aiheuttamaa energiakriisiä ajatellen Suomen tuulivoimabuumi ei olisi voinut osua parempaan saumaan.

Viime vuoden tilastossa oli useita pohjoispohjalaisittain kiinnostavia tietoja. Eniten tuulivoiman tuotantokapasiteettia oli vuoden lopussa Pyhäjoella ja toiseksi eniten Kalajoella. Kymmenen joukossa olivat myös Raahe, Pyhäntä ja Siikajoki.

Pyhäjoki ei ehkä saa koskaan ydinvoimalaa, mutta tuulivoimakuntien ykkösasema ei ole aivan vaatimaton korvaus Fennovoima-pettymyksestä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.