Joukkoliikenne: Pro­fes­so­ri: Työ­eh­to­so­pi­mus­ta ei tar­vit­se so­vel­taa, jos kul­jet­ta­jat ovat yrit­tä­jän ase­mas­sa

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Pohde sysää ikä­ih­mi­siä lai­tok­sis­ta yh­tei­söl­li­seen asu­mi­seen – Kun tuttava vink­ka­si Erja Has­til­le Lip­po­ran­nas­ta totesi hän heti: ”Tämä on se juttu”

Yhteisöllinen asuminen kerää kiitosta Lipporannassa. Asukkaille tapahtumia riittää vaikka vuoden jokaiselle päivälle. Pohteen päättäjät heittävät yhteisöllisessä asumisessa täkyä kunnille ja yksityisille rakennuttajille. Taustalla on se, että nykyjärjestelmä ohjaa liian aikaisin liian raskaisiin palveluihin.

Uusi elämä uudella paikkakunnalla on Lipporannan asukkaan Erja Hastin mukaan onnistunut hyvin yhteisöllisen ympäristön ansiosta.
Uusi elämä uudella paikkakunnalla on Lipporannan asukkaan Erja Hastin mukaan onnistunut hyvin yhteisöllisen ympäristön ansiosta.
Kuva: Liubov Alekseeva

–Se iski saman tien, että tämä on se juttu, toteaa Kotikatu365 Lipporannassa ja Oulussa viime keväästä lähtien asunut Erja Hast.

Tamperelainen röntgenhoitaja ryhtyi eläkeiän lähestyessä vuosi sitten miettimään, miten ja missä asuisi, sillä mieli teki muuttaa myös lähemmäksi jälkikasvua.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.