Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pohde sysää ikä­ih­mi­siä lai­tok­sis­ta yh­tei­söl­li­seen asu­mi­seen – Kun tuttava vink­ka­si Erja Has­til­le Lip­po­ran­nas­ta totesi hän heti: ”Tämä on se juttu”

Yhteisöllinen asuminen kerää kiitosta Lipporannassa. Asukkaille tapahtumia riittää vaikka vuoden jokaiselle päivälle. Pohteen päättäjät heittävät yhteisöllisessä asumisessa täkyä kunnille ja yksityisille rakennuttajille. Taustalla on se, että nykyjärjestelmä ohjaa liian aikaisin liian raskaisiin palveluihin.

Uusi elämä uudella paikkakunnalla on Lipporannan asukkaan Erja Hastin mukaan onnistunut hyvin yhteisöllisen ympäristön ansiosta.
Uusi elämä uudella paikkakunnalla on Lipporannan asukkaan Erja Hastin mukaan onnistunut hyvin yhteisöllisen ympäristön ansiosta.
Kuva: Liubov Alekseeva

–Se iski saman tien, että tämä on se juttu, toteaa Kotikatu365 Lipporannassa ja Oulussa viime keväästä lähtien asunut Erja Hast.

Tamperelainen röntgenhoitaja ryhtyi eläkeiän lähestyessä vuosi sitten miettimään, miten ja missä asuisi, sillä mieli teki muuttaa myös lähemmäksi jälkikasvua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.