Pik­ku­huuh­ka­jien vie­rai­lu Raa­tis­sa kiin­nos­taa yleisöä – Tiis­tain ot­te­luun on myyty jo yli 2 000 lippua

Tiistaina Raatissa pelattava alle 21-vuotiaiden EM-karsintaottelu Suomi–Kroatia kiinnostaa yleisöä, sillä tapahtumaan on myyty jo yli 2 000 lippua. Raatissa pelattiin edellisen kerran EM-karsintoja kaksi vuotta sitten. Tuolloin Suomen ja Pohjois-Irlannin välistä ottelua seurasi 3 666 katsojaa.

– Tarkkaa määrää ei juuri nyt ole tiedossa, mutta se on 2 000:n ja 2 500:n välissä. Myös edellisellä kerralla Oulussa oli hyvin katsojia. Nyt tuskin pystymme ihan samaan, koska koronan vuoksi katsomoon pitää jättää turvavälejä ja väljyyttä, Palloliiton tapahtumapäällikkö Jukka Salasuo kertoo.

Oulun maine Pikkuhuuhkajien hyvänä pesänä vahvistuu, sillä monilla muilla paikkakunnilla katsojaluvut ovat yleensä olleet selvästi heikompia. Pohjoisen päässä järjestelyistä vastaa AC Oulun organisaatio.

Kroatia matkustaa Ouluun suoralla charter-lennolla, joten pohjoinen sijainti ei ole vierasjoukkueelle ongelma. Voisiko Oulu olla jatkossakin olla alle 21-vuotiaiden karsintaotteluiden isäntänä?

– Näissä joutuu ottamaan paljon eri asioita huomioon, mutta totta kai sillä on vaikutusta, jos jossain saadaan yleisö liikkeelle ja katsomoon kannustusta, Salasuo toteaa.

Kovatasoinen Kroatian ryhmä aloitti karsintansa torstaina 2–0-voitolla Azerbaidzanista. Suomi pelaa perjantai-iltana Viroa vastaan.