Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pien­len­to­ko­ne joutui te­ke­mään pak­ko­las­kun Ka­si­tien ris­teyk­seen Raa­hes­sa – on­net­to­muu­den syystä ei tietoa

Raahe-Pattijoen lentokentältä lähtenyt pienlentokone joutui tekemään pakkolaskun ja laskeutui valtatie 8:n ja kantatie 88:n risteysalueelle perjantaina keskipäivällä. Hätäkeskus sai tiedon pakkolaskusta puolenpäivän aikaan.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen palomestarin mukaan Icarus-C42-tyypin koneen lentäjä oli kokenut ja selvisi tilanteesta ilman vakavia loukkaantumisia. Ensihoito tarkasti lentäjän voinnin ja hänet vietiin paikalta jatkotoimenpiteisiin.

Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi paikan päällä koneen polttoainevuotojen varmistaminen ja tilanteen turvallisuuden tarkistaminen.

Onnettomuuden syystä ei ole toistaiseksi tietoa. Koneen lentäjä oli epäillyt polttoaineen mahdollista loppumista, mutta tiettävästi polttoainetta oli yhä jäljellä reilusti. Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari arvioi, että paahtava kuumuus voi olla yksi mahdollinen syy onnettomuudelle.