Voimanosto: Al­zhei­me­rin tauti py­säyt­ti kem­pe­le­läi­sen voi­ma­mie­hen

Pääkirjoitus: Iranin rohkeat naiset tar­vit­se­vat kaiken tuen

Luitko jo tämän: Ohi­juok­su­tus rikkoi asuk­kai­den ve­si­put­ket, For­tu­mil­ta pe­nä­tään vas­tuu­ta

Pe­rus­suo­ma­lais­ten ryh­mäs­tä ero­tet­tu Ano Tur­tiai­nen perusti omaa nimeään kan­ta­van ryhmän – sih­tee­rik­si tulee nat­si­ter­veh­dys­ko­hun vuoksi aiemmin ero­tet­tu James Hir­vi­saa­ri

Ano Turtiainen erotettiin viime viikolla perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.
Ano Turtiainen erotettiin viime viikolla perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.
Kuva: Markku Ojala / Compic / Eduskunta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä lähtöpassit viime viikolla saanut kansanedustaja Ano Turtiainen on perustanut oman eduskuntaryhmän. Ryhmän nimi on Eduskuntaryhmä Ano Turtiainen.

Turtiainen on ryhmän ainoa jäsen ja siten myös yhden miehen ryhmänsä puheenjohtaja.

Turtiainen kertoo mediatiedotteessaan, että ryhmän sääntöjen mukaan eduskuntaryhmän toiminnan tarkoituksena on toimia eduskunnassa Suomen ja suomalaisten edun mukaisesti ja sananvapautta vaalien.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Turtiainen erotettiin perussuomalaisten ryhmästä somekäytöksen vuoksi. Viimeinen pisara ryhmälle oli Turtiaisen Twitterissä jakama kuva, joka pilkkasi kuollutta tummaihoista miestä.

Turtiaisen eduskuntaryhmän sihteerinä toimii entinen kansanedustaja James Hirvisaari. Hirvisaari erotettiin perussuomalaisesta puolueesta vuonna 2013. Erottamisen syynä oli tapaus, jossa Hirvisaaren vieraana eduskunnassa ollut mies teki natsitervehdyksen istuntosalin lehterillä.

Lue myös: Pe­rus­suo­ma­laisil­ta sii­vot­to­muuk­sia toi­sen­sa perään – Tur­tiai­sen kuol­lut­ta rie­naa­va viesti on vain jää­vuo­ren­huip­pu