Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pe­rus­ope­tuk­sen kie­li­oh­jel­ma on kor­jat­ta­va pi­kim­mi­ten

Suomalaisen kieltenopiskelun hätätilasta on puhuttu ja sitä on yritetty korjata valtion hankemiljoonilla jo kauan. Suomenkielisessä perusopetuksessa opiskellaan nykyään ensimmäiseltä vuosiluokalta alkaen kaikille yhteisenä vierasta A1-kieltä, joka käytännössä on pääasiassa englantia ja hyvä niin, koska kukapa tässä maailmassa ei toivo, että lapsi oppii kyseisen kielen.

”Ainoa keino lisätä koulujemme kieltenopiskelua on tehdä siitä pakollista koko ikäluokalle.”

Kuudennella vuosiluokalla alkaa pakollisena toinen kotimainen kieli ruotsi, jonka poistamista jotkin tahot jatkuvasti esittävät ja toivovat siksi, että sen tilalla oppilaat voisivat opiskella jotain muuta vierasta kieltä ja hartaasti toivottu kielivarantomme monipuolistuminen ja lisääntyminen näin kävisi toteen.

Todellisuus on kuitenkin se, etteivät oppilaat opiskelisi ruotsin tilalla mitään kieltä, mikäli se olisi heille valinnaista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.