Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pe­rä­me­ri ei kaipaa tuu­li­voi­ma­loi­ta

Perämeri on viimeisiä yhteisiä luontoalueita, joka on säilynyt suhteellisen koskemattomana tähän päivään asti. Kovasti kuitenkin visionäärit ovat katseensa tännekin suuntaamassa ja perustamassa teollisuusalueita luonnoltaan erittäin arkoihin paikkoihin.

Suurhiekan alueesta iso osa on kaavoitettu energiateollisuuskäyttöön suurin piirtein välittämättä kuinka suuresti se tulisi muuttamaan paikallaan pysyvää eliöstöä, sen kautta kulkevaa linnustoa ja jokiin nousevien taimenen ja lohen ja siian käyttäytymistä.

"Haluaisin jättää tyttärenpojalleni Veikollekin mahdollisuuden harrastaa veneilyä ja kalastusta vielä kymmenienkin vuosien päästä, enkä pilalle raivattua pohjaa ja sieltä töröttäviä paaluja muistona ministerin visioista."

Pohjaa muokattaisiin erittäin voimakkaasti kymmenien neliökilometrien alalta, ja siirtolinjat Iihin ja Kemiin vielä paljon lisää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.