Karavaanarielämä: Asun­to­vau­nu on ou­lu­lais­pa­ris­kun­nan toinen koti

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Pelti ry­tis­syt lii­ken­tees­sä Oulun seu­dul­la, on­net­to­muus­ris­ki on ko­hon­nut – lunta tulee kaksi päivää putkeen

Oulun seudulla on sattunut useita peltikolareita torstai-illan aikana.

Pateniemessä sattui puoli kuuden aikaan kahden auton peräänajo-onnettomuus, jossa ei tullut henkilövahinkoja. Autotkin selvisivät ajokuntoisina eikä hinausta tarvittu, joten liikennettä tilanne ei haitannut.

Samankaltainen onnettomuus sattui ennen kello seitsemää Oulun ja Iin välissä tiellä 847. Myös tässä tapauksessa autot pääsivät jatkamaan matkaa ilman pelastuslaitoksen tai hinaajan apua.

Rajakylässä henkilöauto ajoi ojaan, mikä aiheutti automaattisen hälytyksen pelastuslaitokselle. Varsinaista tehtävää ei kuitenkaan ollut, vaan auto oli saatu omin avuin ojasta jatkamaan matkaa.

Pelastuslaitokselta ei arvailla onnettomuuksien syitä, mutta todetaan, että näkyvyys on nyt huono ja teiden pinnat liukkaita.

Ilmatieteenlaitos on antanut varoituksen huonosta ajokelistä lähes koko maahan torstaille. Lumisateen vuoksi onnettomuusriski on kohonnut.

Pohjois-Pohjanmaalla ajokelivaroitus on voimassa myös koko perjantain. Lumisateen odotetaan jatkuvan vielä perjantainakin koko päivän, joten kolalle tulee jälleen käyttöä.