Pa­te­nie­meen val­mis­tuu syk­syl­lä Oulun toinen te­ko­jää­kent­tä – te­ko­jäi­tä suun­nit­teil­la myös Cast­re­niin ja Kaak­ku­riin

Pateniemen urheilukeskukseen valmistuvan Oulun toisen tekojääkentän rakentaminen etenee suunnitellusti. Oulun kaupungin liikuntapalvelujen mukaan Sahanhoitajantielle rakennettava yleisöluistelualue ja varauskäyttöön otettava kaukalo valmistuvat tulevan syksyn aikana.

Pateniemen tekojääkentästä tulee kooltaan 4400 neliömetriä. Kentän yhteyteen valmistuu myös neljä pukuhuonetta luistelijoiden käyttöön.

Tähän mennessä Oulun ainoa tekojääkenttä on vuonna 1997 valmistunut 7000 neliömetrin kokoinen Raksilan tekojää. Raksilan tekojää on ollut hyvin suosittu sekä varattavien vuorojen että yleisöluisteluaikojen osalta.

Oulun kaupungin liikuntapalvelut kaavailevatkin, että jos Pateniemen tekojääkentästä saadaan hyviä kokemuksia ja rahoitus löydetään, tekojääkenttiä voidaan rakentaa myös Castrenin kentän yhteyteen ja Kaakkuriin.

Pateniemessä on aiemmin ollut käytössä luonnonjääkenttä. Kaupunki haluaa parantaa tekojääkentällä jäälajien harrastusmahdollisuuksia myös lauhoina talvina. 

Pateniemen tekojään valmistuessa liikuntapalvelut selvittää myös, voidaanko osasta vähemmälle käytölle jääneistä luonnonjääkentistä luopua.