Joukkoliikenne: Oubus käyttää tuu­raa­jia, jotka tekevät vuoroja ilman työ­so­pi­mus­ta

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Par­la­men­taa­ri­nen työ­mark­ki­noi­den ke­hit­tä­mi­sen kaava on kuin etanan matelua – jääkö 30000 uutta työ­paik­kaa vain "nä­ky­mäk­si"?

Hallitusohjelmaan on kirjattu lupaus päättää tulevan syksyn budjettiriihessä 30 000 uuden työpaikan luomisesta. Koronan runtelemassa taloudessa investointeihin rohkaiseminen ja uusien työpaikkojen luominen onkin äärimmäisen kiireellinen toimi. Etenkin kun kansainväliset tutkimukset povaavat Suomelle kilpailijamaita hitaampaa toipumista nykyisestä taantumasta.

Uusien työpaikkojen luomisessa on jälleen luotettu kolmikantayhteistyöhön. Tämä kansantalouden elpymisen kannalta olennainen päätös on pääministeripuolueen (SDP) toimesta kuitenkin haalistumassa pelkäksi ”näkymäksi” 30 000 uudesta työpaikasta.

Onhan tämä toki nähty ennenkin. Jäykkien ja joustamattomien työmarkkinoiden Suomessa mikään ei tapahdu ohi työmarkkinajärjestöjen. Työmarkkinajärjestöt – pöydän molemmin puolin – riitelevät ensisijaisesti vallasta. Yleisen hyvinvoinnin kasvattaminen kansantaloudessa on lähinnä toissijaista.

Tosiasia on kuitenkin tämä: Vain työ ja työn kysyntä luo hyvinvointia koko kansantalouteen.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.