Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Par­haim­mil­laan kou­lu­tus auttaa nuorta löy­tä­mään oman lah­jak­kuu­ten­sa ja tie­dol­li­sen in­to­hi­mon­sa alueen

Oppivelvollisuutta laajennettiin lailla vuoden 2021 alusta lähtien niin, että tänä keväänä peruskoulunsa päättävillä nuorilla on velvoite hakeutua ja jatkaa kouluttautumistaan joko ammatillisessa koulutuksessa tai lukiossa 18-vuotiaaksi asti. Uudistuksen tavoitteena on, että kaikki nuoret valmistuvat vähintään toisen asteen koulutuksesta.

Koulutus tällä asteella muuttuu ensi syksystä lähtien nuorille ja perheilleen maksuttomaksi: oppimateriaaleja ja muita tarvikkeitaan opiskelijoiden ei enää tarvitse hankkia itse. Yhteiskunnallemme tästä on tulossa toki iso lasku, mutta mikä voisi olla viisaampaa tulevaisuuteen varautumista kuin seuraavien sukupolvien hyvän koulutustason turvaaminen?

Kouluttautumisen tärkeys korostuu sitä enemmän, mitä monimutkaisemmassa maailmassa elämme. Median tuottama tauoton infovirta ja sosiaalisen median keskeisyys ajassamme pakottavat meidät kaikki aika ajoin tarkistamaan tietolähteitämme ja niiden luotettavuutta.

Juuri tämä onkin suomalaisen koulutuksen tärkein tavoite: antaa lapsille ja nuorille sellaisia taitoja ja tietoja, että niillä pärjää elämässään mahdollisimman hyvin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.