Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Par­haim­mil­laan kou­lu­tus auttaa nuorta löy­tä­mään oman lah­jak­kuu­ten­sa ja tie­dol­li­sen in­to­hi­mon­sa alueen

Oppivelvollisuutta laajennettiin lailla vuoden 2021 alusta lähtien niin, että tänä keväänä peruskoulunsa päättävillä nuorilla on velvoite hakeutua ja jatkaa kouluttautumistaan joko ammatillisessa koulutuksessa tai lukiossa 18-vuotiaaksi asti. Uudistuksen tavoitteena on, että kaikki nuoret valmistuvat vähintään toisen asteen koulutuksesta.

Koulutus tällä asteella muuttuu ensi syksystä lähtien nuorille ja perheilleen maksuttomaksi: oppimateriaaleja ja muita tarvikkeitaan opiskelijoiden ei enää tarvitse hankkia itse. Yhteiskunnallemme tästä on tulossa toki iso lasku, mutta mikä voisi olla viisaampaa tulevaisuuteen varautumista kuin seuraavien sukupolvien hyvän koulutustason turvaaminen?

Kouluttautumisen tärkeys korostuu sitä enemmän, mitä monimutkaisemmassa maailmassa elämme. Median tuottama tauoton infovirta ja sosiaalisen median keskeisyys ajassamme pakottavat meidät kaikki aika ajoin tarkistamaan tietolähteitämme ja niiden luotettavuutta.

Juuri tämä onkin suomalaisen koulutuksen tärkein tavoite: antaa lapsille ja nuorille sellaisia taitoja ja tietoja, että niillä pärjää elämässään mahdollisimman hyvin.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.