Reportaasi: Maail­man vaa­ral­li­sin vessa, ren­gas­rik­ko­ja ja odot­ta­ma­ton il­ma­len­to – hyppää kyytiin ja lähde ko­ke­maan, mil­lais­ta on ajaa läs­ki­pyö­räl­lä Kor­va­tun­tu­ril­le

Jääkiekko: Kärp­pien huip­pu­vi­rei­nen ve­nä­läis­vah­ti kertoo, kuka hän oikein on

Mainos: Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Pan­nu­kak­ku­ta­lon tilalle uusi kah­vi­la-ra­vin­to­la – " Pysymme edel­leen per­he­ra­vin­to­la­na ja myös lem­mik­ki­ys­tä­väl­li­se­nä paik­ka­na, mutta pan­na­rei­ta meiltä ei jat­kos­sa enää saa"

Pannukakkutalo sulkeutuu 25. syyskuuta, jonka jälkeen tiloissa alkaa remontti.

OULU
Yrittäjä Merja Hämäläinen nauttii asiakkaiden kohtaamisesta. Hän on tyytyväinen päästessään hyödyntämään jatkossa myös paikallisuutta.
Yrittäjä Merja Hämäläinen nauttii asiakkaiden kohtaamisesta. Hän on tyytyväinen päästessään hyödyntämään jatkossa myös paikallisuutta.
Kuva: Laura Seppä

Oulun aittatorilla jyhkeän rakennuksen uumenissa on tehty nälkäisille ja makeanperson yllättämille asiakkaille pannukakkuja jo 11 vuotta. Nyt edessä on muutos.

Viimeiset viisi vuotta franchising-yrittäjinä toimineiden Merja Hämäläisen ja Risto Kelahaaran määräaikainen yhteistyösopimus ketjun kanssa on tullut päätökseen.

Pannukakkutalo sulkeutuu 25. syyskuuta, jonka jälkeen tiloissa alkaa remontti. Yrittäjäkaksikko avaa ovet lokakuun puolivälissä hieman erilaisella otteella. Paikan nimeksi tulee Cafe Restaurant Aitta 9.

– Tähän tulee oman näköinen ja tyylinen kahvila-ravintola. Haluamme käyttää sesonkituotteita ja paikallisia raaka-aineita, Hämäläinen paljastaa.

Rakkaudesta ruokaan

Kokemusta uuden ravintolan avaajilla riittää. Merja Hämäläinen on aloittanut alan työt jo 15-vuotiaana grillikioskilla. Hän kertoo nauttivansa asiakaspalvelusta. Risto Kelahaara viihtyy puolestaan keittiössä. Molemmat ovat tehneet töitä myös muilla aloilla. Kelahaara on IT-osaaja, Hämäläinen taas kiinteistönvälittäjä.

– Tätä tehdään vähän niin kuin rakkaudesta ruokaan ja asiakkaisiin, Hämäläinen painottaa.

Remontissa ravintola muuntautuu hieman enemmän olohuonetyyppiseksi paikaksi, jossa voi istuskella rauhassa pidempäänkin. Ruokalistalle tulee sekä suolaista että makeaa. Asiakaspaikkoja ravintolassa on sisällä 45.

Henkilökunta pysyy samana.

Ravintola-alan hommat Merja Hämäläinen on aloittanut jo 15-vuotiaana. Toiselta ammatiltaan hän on kiinteistönvälittäjä.
Ravintola-alan hommat Merja Hämäläinen on aloittanut jo 15-vuotiaana. Toiselta ammatiltaan hän on kiinteistönvälittäjä.
Kuva: Laura Seppä

Yritys työllistää yrittäjäpariskunnan lisäksi kuusi vakituista työntekijää. Kesätyöntekijöitä oli kuluneena kesänä peräti 15.

– Muutosta on harkittu pitkään. Tämä pysyy edelleen perheravintolana ja myös lemmikkiystävällisenä paikkana, mutta pannareita meiltä ei jatkossa enää saa, vaan elämyksiä pikkuisen toisenlaisella konseptilla. Samalla innolla tehdään töitä, Hämäläinen toteaa.

Monenlaisia vaiheita

Pannukakkutalo-ketjulle etsitään ja kartoitetaan Oulusta muita tilavaihtoehtoja, joissa toiminta voisi jatkua.

– Meillä on kova halu jatkaa Oulussa Pannukakkutalon menestystarinaa ja olla jatkossakin osa oululaisten suosikkipaikkaa. Uskomme, että Oulusta löytyy Pannukakkutalolle sopiva paikka, ketjun toiminnasta vastaava Mira Kangasaho toteaa.

Kangasahon mukaan franchising-yrittäjien osalta valinta on vielä kesken. Haussa on innokas, yhteistyökykyinen ja yritystoimintaa kehittävä henkilö.

Ketju pannukakkujen ympärille alkoi rakentua aikoinaan juuri Oulusta. Pannukakkutaloja on ollut aikojen saatossa myös Jyväskylässä, Turussa ja Porissa.

Tällä hetkellä toiminnassa on Oulun lisäksi Levin ravintola. Keskustelut ovat käynnissä Rovaniemen ja Kuopion osalta, ja tiloja etsitään myös Jyväskylästä.

"Tätä tehdään vähän niin kuin rakkaudesta ruokaan ja asiakkaisiin."
Merja Hämäläinen
kahvila-ravintolayrittäjä