Työtaistelut: VR: Junat py­ri­tään pa­laut­ta­maan lii­ken­tee­seen heti, kun sopu ve­tu­rin­kul­jet­ta­jien työ­rii­taan syntyy

Tilinpäätökset: Oulun kau­pun­gin ti­lin­pää­tök­ses­tä on tulossa huikean yli­jää­mäi­nen

Luitko jo tämän: Lää­kä­rit suos­tui­vat tut­ki­maan Inga Kavakan kun­nol­la vasta 13 vuoden kär­si­myk­sen jälkeen

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Pal­ja­kan rinteet pysyvät kiinni ainakin tam­mi­kuun loppuun – toi­mi­tus­joh­ta­ja lähti yl­lät­täen, kon­kurs­si vi­reil­lä

Kainuussa sijaitsevan laskettelukeskus Paljakan rinteet pysyvät kiinni ainakin tammikuun loppuun saakka, omistajayhtiö North Finlandia Travels Oy (NFT) tiedottaa. Rinteiden lisäksi suljettuna ovat suksivuokraamo ja rinneravintolat.

Hotellipalvelut, välinevuokraamo sekä osa ravintoloista ovat normaalisti auki.

Yhtiö pahoittelee tilannetta ja sitä, ettei ole pystynyt tiedottamaan asiasta aikaisemmin. Tilanteeseen on ajauduttu tiedotteen mukaan ikävien yllätysten vuoksi: yhtiön toimitusjohtaja Mika Puuronen erosi elokuussa, eikä ilmoittanut asiasta omistajalle George Handille.

Asia ilmeni omistajalle vasta lokakuun puolivälin jälkeen. Samalla selvisi, ettei yhtiöllä ole ollut toimivaa hallitusta.

Yhtiön mukaan omistajalla kestää aikaa saada tilanne korjattua, sillä hän ei ole mukana yritysten päivittäisessä toiminnassa. Hand on brittiläinen sijoittaja joka osti osan Paljakan toiminnasta vuonna 2019. Vuonna 2022 sijoittajan toisen yhtiön omistukseen siirtyi myös keskuksen keilahalli ja välinevuokraus.

Tiedotteessa vakuutetaan, että tilanteen eteen on paiskittu töitä yötä päivää, mutta rinteet saadaan silti aukaistua vasta aikaisintaan helmikuussa.

Ylen mukaan NFT on haettu konkurssiin marraskuussa. Velkojina ovat Verohallinto sekä Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo.

– Olemme erittäin surullisia tilanteesta. Valitettavasti meillä ei ollut tarpeeksi aikaa eikä resursseja joulun ja uudenvuoden pelastamiseen.

– Tästä eteenpäin tiedotamme sitä mukaa, kun uutta tietoa palvelujen uudelleen avautumisesta on saatavilla, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.