Päivän lef­fa­poi­min­nat: Työ­läis­ko­din tytön koh­ta­lo­kas ihastus – teh­das­kau­pun­gin nos­tal­gi­set mai­se­mat ke­hys­tä­vät me­lo­draa­maa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.


Jussi Jurkka esittää Väinö Linnan romaaniin pohjautuvassa Musta rakkaus -elokuvassa ylioppilaspoikaa, johon työläiskodin tytär ihastuu.
Jussi Jurkka esittää Väinö Linnan romaaniin pohjautuvassa Musta rakkaus -elokuvassa ylioppilaspoikaa, johon työläiskodin tytär ihastuu.

Musta rakkaus

-

★★★ Vanhan liiton Suomi-leffoissa ylioppilaspoika tuli haavin kanssa kesäksi maaseudulle, mutta nappasi perhosen sijasta piikalikan tai talon tyttären. Sitten väristeltiin. Edvin Laine sovitti Väinö Linnan romaanista melodraaman, jossa ajat ovat muuttuneet. Ylioppilaspoika Jussi Jurkkaan ihastuukin tamperelaisen työläiskodin tytär Eeva-Kaarina Volanen. Tehdaskaupungin nostalgiset maisemat kehystävät kohtalokasta tarinaa. (Suomi 1957)

TV1 klo 12.50

Deadpool

★★★ Kun joskus poikasena siirryin Teräsmiehestä Marvel-sarjakuviin, ihmettelin höpötyksen määrää. Hämähäkkimies ja kumppanit jaksoivat heittää huulta ja tajunnanvirtaa silloinkin, kun tappelivat superkonnien kanssa elämästä ja kuolemasta. Ryan Reynoldsin roisi palkkamurhaajahahmo palautti tyylin myös uuden polven filmisovituksiin. Ja murrosikäisen härskit vitsit päälle. Vaihteluna virkistävän toimintakomedian ohjasi Tim Miller. (USA 2016)

Sub klo 21.00

Forgetting Sarah Marshall

★★★  Ihan vaille härskiyksiä ei jäädä myöskään Nicholas Stollerin ohjaamassa romanttisessa komediassa. Onneksi välillä pilkahtelee myötätuntokin. Sille on tilausta Peterillä (Jason Segel), kun tyttöystävä (Kristen Bell) ottaa ja loikkaa itserakkaan rock-tähden (Russell Brand) kelkkaan. Ja niin kuin ei siinä olisi jo kyllin, tuoreet sydänkäpyläiset kuhertelevat myös Havaijilla, jonne Peter matkustaa menestyksestään toipumaan. (USA 2008)

TV5 klo 21.00