Päivän lef­fa­poi­min­nat: Tu­ho­te­hos­teil­le riittää ky­syn­tää – hö­pe­rös­sä ka­tast­ro­fi­elo­ku­vas­sa py­tin­kiä kaatuu tuttuun malliin

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Maata suojeleva sääjärjestelmä on joutumassa vääriin käsiin Geostorm-elokuvassa.
Maata suojeleva sääjärjestelmä on joutumassa vääriin käsiin Geostorm-elokuvassa.
Elokuvat

Geostorm

★★ Luonnonkatastrofit ovat ankea juttu, mutta ainakin ne takaavat tehostespektaakkelien tekijöille töitä. Dean Devlinin railakkaan höperössä katastrofileffassa keksitään huolestua tekniikasta, jolla tuhoja nimenomaan yritetään estää. Gerard Butler on tutkija, jonka Maata suojeleva sääjärjestelmä on joutumassa vääriin käsiin. Kun pytinkiä kaatuu ja perheasioita puidaan, tulee 2000-luvun Hollywoodin tuhobuumi mieleen. Ensiesitys. (USA 2017)

Sub klo 21.00

The Boss Baby

★★ Vanhat konstit maistuvat DreamWorksin animaatioseikkailussa samalta kuin lämpöpatterin taakse unohtunut tutti. Lähtöidea on kyllä nokkela: lasten kilpailu vanhempiensa huomiosta kiteytyy hauskasti, kun 7-vuotiaan Timin pikkuveli onkin Alec Baldwinin äänellä käskyttävä, vauvakokoinen liituraitapomo. Pitemmän päälle tyyppi alkaa tosin rasittaa katsojaakin – pakonomaisesti kohkaavasta seikkailusta nyt puhumattakaan. Ensiesitys. (USA 2017)

TV5 klo 19.00

Fasisti

★★★★★ Bernardo Bertoluccin elokuva sai Suomessa turhan yksiniittisen nimen. ”Il conformista” viittaa pikemminkin mukautujaan, erottumisen pelkääjään. Jean-Louis Trintignant on repsahtaneen ylhäisösuvun vesa, joka Mussolinin valtaannousun jälkeen liittyy Italian fasistipuolueeseen. Marcellon kuuliaisuus punnitaan, kun hän saa tehtäväkseen murhata vanhan oppi-isänsä. Yhden miehen henkilökuvaan kiteytyy kokonainen aika ja maa. (Italia 1970)

Yle Teema & Fem klo 21.14