Päivän lef­fa­poi­min­nat: Ro­va­nie­mel­lä ta­pah­tuu ja sattuu – Jari Tervon ro­maa­niin pe­rus­tu­vas­sa ko­me­dias­sa pu­do­tel­laan vä­ri­käs­tä dia­lo­gia

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Kai Lehtinen ja Tiina Lymi tähdittävät Jari Tervon romaaniin perustuvaa komediaa.
Kai Lehtinen ja Tiina Lymi tähdittävät Jari Tervon romaaniin perustuvaa komediaa.
Elokuvat

Rikos ja rakkaus

★ ★ ★  Kiireinen päivä Rovaniemellä: itäauto Volga varastetaan, ja pikkukonna nimeltä Marsipaani Räikkönen tapetaan. Jari Tervon romaani Pyhiesi yhteyteen muuttui vikkeläksi komediaksi, jossa näyttelijät pääsevät tekemän enemmän tai vähemmän hieltä haisevia tyyppejä. Värikästä dialogia pudottelevat Kai Lehtinen, Tiina Lymi, Peter Franzén ja moni muu. Kirjan sähäkät näkökulman vaihdot eivät Pekka Milonoffin ohjauksessa toistu. (Suomi 1999)

Yle Teema & Fem klo 22.15

Kubo ja samuraiseikkailu

★ ★ ★  Laika-studion animaatiolla ei ollut rahkeita kilpailla huomiosta isompien pajojen suurtuotteiden rinnalla. Siksikin on mukavaa, että se esitetään koululaisille sopivaan aikaan. Nokkelalla Kubolla on vain yksi silmä, mutta värikkäitä kavereita. Paperinen samurai, kovakuoriaiseksi kirottu soturi ja entinen leluapina lähtevät mukaan, kun poika joutuu etsimään maagisia esineitä. Japanin kulttuuri antaa seikkailulle oman ilmeen. (USA 2016)

Yle Teema & Fem klo 22.15

I, Robot

★ ★ ★ Tieteiskirjailija Isaac Asimov esitteli jo 1940-luvulla robotiikan kolme pääsääntöä, joiden sisältöä tekoälyn tutkijat joutuvat miettimään yhä nykyään. Ne antoivat innoituksen Alex Proyasin tieteiselokuvalle, mutta ikävä kyllä moraalipohdinnat unohtuvat säännöllisesti, kun toimintaryminä alkaa. Aika kiehtovalta vuosi 2035 silti yhä näyttää. Will Smith on poliisi, joka epäilee murhasta inhimillisen oloista palvelijarobottia. (USA 2004)

Sub klo 21.00