Päivän lef­fa­poi­min­nat: Rakkaus voittaa pil­le­rit, to­si­ta­ri­nas­sa on lämpöä ro­mant­ti­ses­sa ko­me­dias­sa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Love and Other Drugs -elokuvassa lääkefirman myyntitykki (Jake Gyllenhaal) tutustuu Parkinsonin tautia sairastavaan Maggieen (Anna Hathaway).
-

Love and Other Drugs

Viagra on potenssilääke, mutta huumorin ryydittäjänä yleensä laiska ja muutenkin matalalentoinen. Siksi Edward Zwickin romanttinen komedia onnistuukin yllättämään iloisesti. Anna Hathaway on Parkinsonin tautia sairastava Maggie, joka tutustuu Jake Gyllenhaalin esittämään lääkefirman myyntitykkiin Jamieen. Tähdet onnistuvat tuomaan ihastumiseen kipinää ja tositarinaan lämpöä. Lääketeollisuuden kritiikki jää tosin vaisuksi. (USA 2010)

Ava klo 21.05

Hyökkäys erämaassa

John Fordin ohjaamasta seikkailusta alkoi lännenelokuvan aikuisuus, ja laulavat lehmipojat siirtyivät jodlaamaan taivaanrannan taa. Kokenut ohjaaja pakkasi koko amerikkalaisen yhteiskunnan postivaunuihin, jota hevoset vetävät vaarallisen erämaan halki. Kolmekymppinen John Wayne on ehdoton matkanjohtaja lainsuojattomana Ringo Kidinä, mutta ikimuistoista reissua tekevät myös prostituoitu Claire Trevor ja juoppo Doc Boone. (USA 1939)

Yle Teema & Fem klo 21.06

Magic in the Moonlight

Jokos juhannustaiat on tehty? Woody Allenin romanttinen komedia sijoittuu Rivieralle, mutta tarjoaa inspiraatiota myös viljapellossa pyllähtelyyn, saunavihdasta ennustamiseen ja muuhun suomalaiskansalliseen magiikkaan. Konkariohjaaja ottaa nimittäin aiheen vähintäänkin puolitosissaan. Colin Firth on huijareita paljastava taikuri, joka iloisella 1920-luvulla kutsutaan Etelä-Ranskaan paljastamaan meedio Emma Stonen metkut. (USA 2014)

Liv klo 22.00