Korona: Toimi näin, jos tulet ki­peäk­si tai epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa – Ko­ko­sim­me PPSHP:n ja muiden toi­mi­joi­den ohjeet yhteen

Koronanyrkki: Ul­ko­ti­lo­ja kos­ke­via ra­joi­tuk­sia tar­kas­tel­laan uu­del­leen

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Poika tulee miesten huus­hol­liin ko­me­dias­sa, joka ir­vai­lee it­se­kes­kei­sen julk­kis­ko­kin ja oh­jaa­jan elä­män­muu­tok­sel­le

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Ohjaajan (Paul Rudd) ja hänen puolisonsa (Steve Coogan) elämä mullistuu yllättäen.
Ohjaajan (Paul Rudd) ja hänen puolisonsa (Steve Coogan) elämä mullistuu yllättäen.
Kuva: KAREN KUEHN
Elokuvat

Ideal Home

 ”Ei meillä voi olla tenavaa. Eihän me pärjätty edes terrierin kanssa”. Andrew Flemingin komedia lypsää helppoja nauruja, mutta Steve Coogan ja varsinkin Paul Rudd saavat homoparin elämänmuutoksesta muutakin irti. Itsekeskeisen julkkiskokin ja ohjaajan huusholliin astuu Bill (Jack Gore), edellisen pojanpoika. Ei ole hirveän vaikeaa arvata, kuinka sitten käy, mutta murjotusten ohella hiipuvat stereotypiatkin. Ensiesitys. (USA 2018)

TV2 klo 21.05

Kaikki oikein

-

 Kelpo pääpari löytyi myös Lenka Hellstedtin komediaan. Elsa Saisio tekee tarkan ja kirpeän roolin kauneushoitolan Eevinä, jolle osuu seitsemän oikein lotossa. Antti Luusuaniemi puolestaan väläyttelee oivallista ajoitustaan Karina, joka elättelee unelmia rokkitähteydestä. Kaksikko olisi epäilemättä selviytynyt myös Anna-Leena Härkösen romaanin ahdistavammista sävyistä, mutta niitä tekijät väistelivät kiusallisesti. (Suomi 2018)

Sub klo 21.00

Thelma

 Uskovaisen kodin Thelma (Elli Harboe) muuttaa opiskelemaan Osloon. Alkaa on myös uusi luku elämässä, kun Thelma huomaa, että Anja (Kaya Wilkins) on enemmän kuin ystävä. Joachim Trierin tyylikkäästi kuvattu elokuva sopii pride-ohjelmistoon, mutta tulokulma yllättää. Kun seksuaalinen myllerrys saa paranormaalin muodon, ollaan lähellä Stephen Kingin Carrieta ja Andrei Tarkovskin Peiliä. Ensiesitys. (Norja 2017)

Yle Teema & Fem klo 21.00