Päivän lef­fa­poi­min­nat: Patrick Swayze näyttää kuuman tanssin as­ke­leet – ka­sa­ri­nos­tal­gial­la men­nään, vaikka rak­kaus­ta­ri­na si­joit­tuu 1960-lu­vul­le

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Menestyselokuva kertoo nuoren naisen (Jennifer Gray) rakkaudesta tanssinopettajaansa (Patrick Swayze) suositussa perhelomakohteessa kesällä 1963.
Menestyselokuva kertoo nuoren naisen (Jennifer Gray) rakkaudesta tanssinopettajaansa (Patrick Swayze) suositussa perhelomakohteessa kesällä 1963.


Elokuvat

Dirty Dancing – Kuuma tanssi

★★★  Saakos tänä kesänä järjestää lavatansseja lainkaan? Mikäli ei, niin Emile Ardolinon kulttileffasta voi opiskella lantiotyöskentelyä kotoisampiin pyörähtelyihin. Ainakin Patrick Swayzea ja Jennifer Grayta se kihnuttaa yhteen niin, että tekokuidut alkavat jo savuta. Juoni perhelomasta, kiltistä kotitytöstä ja salskeasta tanssinopettajasta on silkkaa hattaraa. Kasarinostalgialla mennään, vaikka 1960-luvulla ollaan olevinaan. (USA 1987)

Sub klo 21.00

Kaksi vanhaa tukkijätkää

★★★  Kas, kun Reino Helismaan kirjoittamaa tukkilaiskomediaa saa vielä esittää tv:ssä. Sen verran reipasta kessuttelua siinä harrastetaan. Viihdearvot ovat kyllä kohdallaan. Ohjaaja Ossi Elstelä esittää itse vuorineuvosta, jolle lääkäri suosittelee hermolomaa ”vaikka Timbutkuun”. Herra neuvos lähtee kumminkin tukinuittoon. Tytär Anneli Sauli rientää perässä säteilemään. Ei ihme, että perillä päällysmies Olavi Virtaa laulattaa. (Suomi 1954)

TV1 klo 12.55

Wendy and The Refugee Neverland

★★ Olli Ilpo Salosen bänditarinan Krisua ei ehkä enää kauaa laulata. Kriisiä on ilmassa, kun hartaasti odotettu ja vieläkin hartaammin puhuttu läpimurto uhkaa jäädä toteutumatta ennen kuin kolmekymppiä kosahtaa mittariin. Pienen budjetin elokuvassa on enemmän joutavaa helsinkiläistä poukkoilua kuin kirpeätä indie-henkeä. Antaumuksella Minka Kuustonen kuitenkin potee keskusroolissa ikuista krapulaansa ja venyttää nuoruuttaan. (Suomi 2017)

TV2 klo 22.45