Pääkirjoitus: Me­taa­nia ei saa päästää il­ma­ke­hään – iki­rou­dan su­la­mi­nen on koh­ta­lo­kas­ta

Sanna Marin: Pää­mi­nis­te­ri vas­tai­li toi­mit­ta­jien ky­sy­myk­siin juh­li­mi­ses­taan

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Kyllä vaip­pa­ral­li isää kas­vat­taa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Eve Hietamiehen romaaniin perustuva Yösyöttö on komedia miehestä (Petteri Summanen), joka jää yllättäen vauvan kanssa kaksin.
Eve Hietamiehen romaaniin perustuva Yösyöttö on komedia miehestä (Petteri Summanen), joka jää yllättäen vauvan kanssa kaksin.
Elokuvat

Yösyöttö


Vanhoissa Suomi-leffoissa riitti huumoriksi, kun isä yritti hoitaa lasta. Marja Pyykön komedia näyttää ensin juuri siltä. Antti jää yksin vastasyntyneen nyytin kanssa, kun äiti karkaa etelään. Kohta Petteri Summanen samoaa puklun tuoksussa ja kerää Etelämantereen kokoista univajetta. Vähitellen nassikan kanssa kuitenkin viriää niin luonteva suhde, että harvoin elokuvissa näkee. Pohja saatiin Eve Hietamiehen romaanista. (Suomi 2016)

Nelonen klo 21.00

Hei, kuka puhuu


Amy Heckerlingin kasarikomedia virittää katsojaa illan teemaan. Ja jatko-osa Hei, kuka puhuu myös (1990) jatkaa pehmitystyötä heti sen jälkeen. Jos kotimaisessa Yösyötössä jää hellanlettastelu vähiin, pukkaa amerikkalaiselokuva sitä kylpyammeen täydeltä. Kirstie Alleyn taapero kun kommentoi maailman menoa Bruce Willisin äänellä. Heikommassa jatko-osassa pikkusisko säestää Roseanne Barrin kuuloisena. (USA 1989)

TV5 klo 16.45

Tumbedown


Musiikki raikuu joka tuutista, mutta lauluntekoa ja -tekijyyttä hyödynnetty elokuvissa kumman vähän. Sean Mewshaw uskaltautui asialle romanttisessa tragikomediassaan. Rebecca Hall on pikkukaupunkilainen toimittaja Hannah, joka suunnittelee kirjaa edesmenneestä muusikkomiehestään. Intressit ja tekijät kohtaavat, kun Jason Sudeikisin esittämä Andrew aikoo samaa. Hunterin hienot laulut kirjoitti Damien Jurado. (USA 2016)

Frii klo 18.00