Päivän lef­fa­poi­min­nat: Ko­ti­mai­ses­sa ko­me­dias­sa odo­tel­laan Norjan fes­ta­ri­keik­kaa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Turon (Johannes Holopainen) hevibändi pyrkii isolle keikalle, mutta tiellä on vastuksia.
Turon (Johannes Holopainen) hevibändi pyrkii isolle keikalle, mutta tiellä on vastuksia.
Kuva: Harri Räty

Hevi reissu


Juuri päättyneessä Kaikki synnit -sarjassa Johannes Holopainen teki monien paineiden poliisinroolin. Omat paineet on myös Hevi reissun Turolla. Kylillä kun paisuu huhu, että paikallisten poikain metallibändillä olisi festarikeikka Norjassa. Jukka Vidgrenin ja Juho Laation komediassa jytisee sekä rakkaus lajiin että paljon herkempi ihmismyönteisyys. Turon kohdalla sitä ruokkii Minka Kuustosen esittämä kukkakaupan Miia. (Suomi 2018)

TV2 klo 22.50

Koodinimi U.N.C.L.E.


Amerikkalaisten oma CIA-agentti Napoleon Solo yritti 1960-luvulla haastaa brittien James Bondin, mutta ura jäi lähinnä televisioon. Pysyvämpään suosioon ei taida johtaa tämä uudelleenlämmityskään, vaikka ohjaajaksi löytyi ärhäkkä Guy Ritchie. Henry Cavillin esittämä Solo, Armie Hammerin KGB-kollega ja DDR:n Alicia Vikander retroilevat sinänsä reippaasti, kun rikollisjärjestö uhkaa maailmanrauhaa. Ensiesitys. (USA 2015)

Sub klo 21.00

Myrskylinnut lähtövalmiina


Teeman elokuvat eivät ole mitään retroilua, vaan ihan aitoa 1960-lukua. Muovin tuoksu on kuitenkin voimallinen, kun jäykästi nyökkäilevät nuket näyttävät avaruusseikkailun mallia Star Wars -porukoille ja muille. Ainakin huolella suunnitellut lentopelit saattavat viehättää muitakin kuin keski-ikäisiä faneja. Thunderbirdsien jälkeen rynnistää The Monkees-yhtye, saman ajan toinen tv-suosikki beatlesmaisessa elokuvassaan Head. (USA 1966)

Yle Teema & Fem klo 21.16