Päivän lef­fa­poi­min­nat: Jen­ni­fer Garner olisi an­sain­nut pa­rem­paa kuin vaa­ti­mat­to­man toi­min­ta­seik­kai­lun

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.


Elektra on toimintaelokuva soturista (Jennifer Garner), joka kieltäytyy tappokeikasta.
Elektra on toimintaelokuva soturista (Jennifer Garner), joka kieltäytyy tappokeikasta.

Elektra

-

★★ Marvelin supersankarit ovat jo niin kauan hallinneet valkokankaita eepoksillaan, uusintaversioillaan ja sekalaisilla sivurönsyillään, että Elektrallekin luulisi tulevan päivitystä. Siihen saakka pitää pärjätä Bob Bowmanin vaatimattomalla seikkailulla, jonka temput ja tehosteet eivät oikein vakuuttaneet ensi-illan aikoihinkaan. Jennifer Garner kyllä tsempaa ansiokkaasti punapukuisena soturina, joka kieltäytyy tappokeikasta. (USA 2005)

Sub klo 21.00

Dynamiittityttö

★★ Sotavuosina kaivattiin pakoa todellisuudesta, ja sitä Lea Joutseno järjesti permanentti putkella. Valentin Vaalan komediassa Joutseno (34 v.) touhuaa johtajan nuorena tyttärenä, joka innostuu, kun dynamiittikopla iskee isukin firmaan. Väärinkäsityksen myötä hän pääseekin tapaamaan ihka oikeita konnia. Ajan niukat resurssit jättivät jälkensä, mutta tavoilleen uskollisesti Vaala piti huolen, että terassilla tarjoilu pelaa. (Suomi 1944)

TV1 klo 13.30

Luokkakokous 2

★★  Rehevinä ja maanläheisinä tunnetut tanskalaiset ovat myös pohjoismaisen sikailuviihteen johtava kansa. Taneli Mustosen ohjaama Luokkakokous pohjautui sikäläiseen elokuvaan ja menestyi, vaikkei yhtä vapautuneesti temmeltänytkään. Jatko-osassa Aku Hirviniemen, Sami Hedbergin ja Jaajo Linnonmaan kaverikolmikko viettää polttareita ja hautajaisia piirun verran siistimmällä otteella. Kikkelivitseistä ei toki tingitä. (Suomi 2016)

Nelonen klo 21.00