Päivän lef­fa­poi­min­nat: Burton teki toi­ses­ta Bat­ma­nis­taan eläin­sa­dun

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Tummasta Batman-toimintaseikkailusta tuli piinattujen sielujen eläinsatu, jossa yksinäinen Lepakko ( Michael Keaton ) kohtaa miesten pomotteluun kyllästyneen Kissan.
Tummasta Batman-toimintaseikkailusta tuli piinattujen sielujen eläinsatu, jossa yksinäinen Lepakko ( Michael Keaton ) kohtaa miesten pomotteluun kyllästyneen Kissan.

Batman – paluu


Tim Burton sai Jack Nicholsonin virnuilemaan Jokerina vuoden 1989 Batmaniinsa, mutta vasta seuraavalla yrittämällä fantasian taituri pääsi irrottelemaan kunnolla. Tummasta toimintaseikkailusta tuli piinattujen sielujen eläinsatu, jossa yksinäinen Lepakko (Michael Keaton) kohtaa miesten pomotteluun kyllästyneen Kissan (Michelle Pfeiffer) ja häpeän kasaan painaman Pingviinin (Danny DeVito). Christopher Walken on tehtailija. (USA 1992)

Sub klo 21.00

Vain maailmanloppu


Kaksikymppisenä uransa aloittanutta kanadanranskalaista Xavier Dolania on kehuttu ”ihmelapseksi”. Ohjaajan kuudes elokuva ei nyt ihan henkeä saa haukkomaan, mutta palkinto Cannesissa ei tullut tyhjästä. Caspard Ulliel on kuolemansairas kirjailija Louis, jonka kotiinpaluu saa painekattilan kyljet hehkumaan. Lujaa puskevissa lähikuvissa Marion Cotillardin, Léa Seydoux’n ja Vincent Cassel vääntävät liettä lujemmalle. (Kanada/Ranska 2016)

Yle Teema & Fem klo 12.00

Everybody Wants Some!!


Rakkautta ennen aamua -ohjaaja Richard Linklater kuvasi nuoria tässäkin elokuvassa, mutta henkevät keskustelut ja romantiikan ripaukset loistavat poissaolollaan. Blake Jenner, Juston Street ja muut ovat baseball-nuorukaisia, jotka kesällä 1980 ennen collegen alkua etsivät bileitä ja tyttöjä. Jälkimmäisistä ei pojilla juuri ole käsitystä. Ohjaaja muisteli nuoruusaikojaan sekä lämmöllä että pienen hajuraon kera. Ensiesitys. (USA 2016)

Hero klo 19.05