Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Päih­ty­neil­le on tar­jot­tu Oulussa al­ko­ho­lia ja au­to­kyy­tiä, jonka jälkeen heiltä on va­ras­tet­tu rahaa – ­Po­lii­si: " ­Tun­te­mat­to­mien ih­mis­ten tar­jouk­siin kan­nat­taa suh­tau­tua va­rauk­sel­la"

Oulun poliisi on saanut viime päivinä useita ilmoituksia tapauksista, joissa päihtyneiltä ihmisiltä on huijattu rahaa.

Tapauksissa on poliisin mukaan toistunut kaava, jossa tuntemattomat ovat tarjonneet Oulussa kaupungilla kulkevalle päihtyneelle autokyytiä ja alkoholia.

Myöhemmin kyytiin nousseet henkilöt ovat huomanneet, että heidän pankkitileiltään on hävinnyt huomattavia summia rahaa. Pankki- ja luottokorteilla on saatettu tehdä kalliita ostoksia.

– Tuntemattomien ihmisten tarjouksiin kannattaa suhtautua varauksella, koskivatpa ne sitten nautintoaineita, kyytejä, majoittumista tai muita palveluksia. Kaupungille on järkevämpää lähteä juhlimaan tutun kanssa kuin aivan yksin, poliisin tiedotteessa huomautetaan.

Poliisi kehottaa miettimään, kuinka paljon käyttötilillä on syytä pitää rahaa. Myös maksu- ja nostorajojen laskemista kannattaa harkita.

Rikoksen uhriksi joutuneen kannattaa ilmoittaa asiasta viipymättä poliisille.