Pääkirjoitus: Tak­ti­nen ää­nes­tä­mi­nen voi purra – mutta myös viedä oman ainoan äänen haas­kioon

Eduskuntavaalit: Suomea voi kohta johtaa puolue, joka haluaa maan eroon Eu­roo­pan unio­nis­ta

Luitko jo tämän: Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen hen­ki­lös­tö on ollut tyy­ty­mä­tön uu­dis­tuk­seen ja sen tie­don­kul­kuun

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pää­tim­me kir­joit­taa ai­heis­ta, joista ei puhuta – kuun­te­le, mitä pää­toi­mit­ta­ja Sanna Kes­ki­nen ja toi­mit­ta­ja Elina Nis­ka­saa­ri ker­to­vat uudesta jut­tu­sar­jas­ta

Juttusarjan ensimmäinen osa kertoo Marika Fingerroosista, seksivälinebisneksestä ja asenteiden muutoksesta. Jatkossa käsittelyssä ovat dopingaineet, suostumus sekä sokerideittailu.

Näistä ei puhuta -logo

Et ehkä odottanut löytäväsi Kalevan sivuilta juttua, jossa kerrotaan salarakkaana tunnetuksi tulleen Marika Fingerroosin seksivälinebisneksestä. Poikkeuksellinen näkökulma se Kalevalle onkin, tarkoituksella. Halusimme nimenomaan kirjoittaa aiheista, joista emme tavallisesti kirjoita.

Nyt julkaistava on artikkeli neliosaisen Näistä ei puhuta -juttusarjan ensimmäinen osa. Jutut on tarkoitus julkaista viikon välein.

Ajatus on tehdä näkyväksi asioita, jotka ovat olemassa, mutta joita ei valtavirran julkisuudessa juuri käsitellä. Asioita, joista olet voinut kuulla puhuttavan, jotka voivat olla niin kutsuttuja julkisia salaisuuksia.

Artikkelien aiheet näyttäytyvät juttusarjassa yhteiskunnallisten ilmiöiden viitekehyksessä. Ne kertovat asenteissa ja elämäntavoissa tapahtuneista muutoksista.

Taustalla on myös ylipäätään halu lisätä moniäänisyyttä Kalevassa. Haluamme antaa äänen ihmisille, joita arkipäiväinen valtavirran julkisuus ei luontojaan nosta esiin.

Kokosimme juttusarjaa varten neljän toimittajan työryhmän. Jokainen sai vapaat kädet löytää itselleen juttuaihe valtavirran julkisuuden sivupoluilta.

Ensimmäisessä artikkelissa Marika Fingerroos pääsee ääneen perheenäitinä ja yrittäjänä sekä myös kertomassa esimerkillään seksuaalisen sallivuuden lisääntymisestä yhteiskunnassa. Jatkossa sarja käsittelee dopingaineiden käyttöä, suostumuksen käsitettä bdsm-kulttuurissa sekä sokerideittailua.

Päätoimittaja Sanna Keskinen ja toimittaja Elina Niskasaari keskustelevat Näistä ei puhuta -juttusarjasta.

Lue juttusarjan ensimmäinen osa: OnlyFansin tuottoisuus tuli yllätyksenä ja nyt Marika Fingerroos suuntaa seksivälineiden kasvaville markkinoille – Vierailimme ruukkilaissyntyisen perheenäidin kotona ja saimme tuote-esittelyn