Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin etä­töi­hin mah­dol­li­sen ko­ro­na-al­tis­tu­mi­sen takia – pää­mi­nis­te­ri sai al­tis­tus­va­roi­tuk­sen Ko­ro­na­vilk­ku-so­vel­luk­ses­ta, kertoo IS

Tiedotteen mukaan Marin työskentelee torstaista alkaen toistaiseksi virka-asunnossaan Kesärannassa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) työskentelee torstaista alkaen toistaiseksi virka-asunnossaan Kesärannassa.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) työskentelee torstaista alkaen toistaiseksi virka-asunnossaan Kesärannassa.
Kuva: Tommi Anttonen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) työskentelee torstaista alkaen toistaiseksi virka-asunnossaan Kesärannassa. Marin on etätöissä varotoimenpiteenä mahdollisen koronavirusaltistumisen seurauksena.

– Pääministeri jatkaa töitään normaalisti etäyhteyksien avulla osallistuen muun muassa hallituksen neuvotteluun sekä tänään torstaina 10. syyskuuta järjestettävään EU-maiden päämiesten videokokoukseen.

– Pääministeri testataan koronaviruksen varalta. Hän on oireeton ja voi hyvin, valtioneuvosto tiedotti.

Ilta-Sanomien mukaan Marin sai tiedon mahdollisesta altistumisestaan Koronavilkku-sovelluksen kautta.

Tämä on jo kolmas kerta, kun Sanna Marin siirtyy etätöihin.

Viimeksi Marin jäi etätöihin 18. elokuuta lievien hengitystieoireiden vuoksi. Marin oli etätyössä myös huhtikuussa, kun pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa työskennelleen henkilön lähipiirissä todettiin koronatartunta.

Hallituksen ministereistä myös perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on etätöissä mahdollisen korona-altistuksen vuoksi.

Ministeriö tiedotti asiasta maanantaina, mutta ei ole vielä kertonut testin tulosta.

Keskustan kansanedustaja ja entinen tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen kertoi keskiviikkona saattaneensa altistua koronavirukselle Mikkelissä ja jäävänsä siksi karanteeniin.

– Kävin juuri testeissä ja olen karanteenissa negatiiviseen tulokseen asti. Vilkku ei vilku eikä oireita ole, Kosonen kirjoitti Twitteriin keskiviikkona.

10.9. kello 17.21: Uutinen päivitetty mm. tiedolla Koronavilkku-sovelluksen roolista.