Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pää­mi­nis­te­ri Marin: Hal­li­tus kan­nat­taa ko­ronapas­sin käytön laa­jen­ta­mis­ta

"Tunnistamme myös sen, että tähän liittyy juridisia hankaluuksia ja haasteita."

– Tulevaisuudessa haluaisimme mahdollistaa, että eri tahoilla olisi mahdollisuus ottaa koronapassi käyttöön laajasti myös silloin kun muita rajoitustoimia ei ole voimassa, Marin selvitti.
– Tulevaisuudessa haluaisimme mahdollistaa, että eri tahoilla olisi mahdollisuus ottaa koronapassi käyttöön laajasti myös silloin kun muita rajoitustoimia ei ole voimassa, Marin selvitti.
Kuva: Tiina Wallin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo, että hallitus on neuvotteluissaan päätynyt kannattamaan koronapassin käytön laajentamista.

Marin sanoi Säätytalon neuvottelujen päätyttyä, että asiassa on monia haasteita ja avoimia kysymyksiä, mutta valmistelutyö jatkuu ja esitys eduskunnalle pyritään antamaan mahdollisimman pian.

Marinin mukaan koronapassin käytön laajentaminen merkitsisi muutosta passin toimintalogiikassa.

– Tulevaisuudessa haluaisimme mahdollistaa, että eri tahoilla olisi mahdollisuus ottaa koronapassi käyttöön laajasti myös silloin kun muita rajoitustoimia ei ole voimassa, Marin selvitti.

– Tätä valmistelutyötä jatketaan, mutta tunnistamme myös sen, että tähän liittyy juridisia hankaluuksia ja haasteita. Meillä tietysti on perustuslakimme ja sen tiukka tulkinta ja arviointi perustuslakivaliokunnalla. Tässä riittää vielä paljon oikeudellista pohdintaa ja arviointia, mutta hallitus haluaa koronapassin käyttöä laajentaa, Marin jatkoi.

Marinin mukaan ei ole suinkaan itsestään selvää, että koronapassi voitaisiin ottaa työpaikoilla laajasti käyttöön.

Marin kertoi myös, että nykyisiä ravintolarajoituksia jatketaan. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa maanantaihin asti.

Uusittu strategia käyttöön

Marinin mukaan hallituksen uusittu hybridistrategia tulee voimaan maanantaista alkaen nyt kun 80 prosentin rokotekattavuus on saavutettu. Uusitussa strategiassa muun muassa luovutaan alueiden jaottelusta perustason, kiihtymisvaiheen ja leviämisvaiheen alueisiin.

– Tulevaisuudessa tavoitteena on, että jos ja kun paikallisia epidemiaryppäitä on, niin ne paikallisin toimin sammutetaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Eli alueelliset viranomaiset ottavat käyttöön niitä toimia, jotka heidän toimivaltuuksiensa piiriin kuuluvat, Marin sanoi.