JUURI NYT: Hal­li­tuk­sen hi­das­te­lu ra­vin­to­loi­den au­ki­olon höl­len­tä­mi­ses­sä mak­sa­nut työ­paik­ko­ja – "Ra­joi­tuk­sia kyllä saatiin voimaan no­peas­ti", ar­vos­te­lee Maran Timo Lappi

TILAAJIEN SUOSITUIN: Syy­te:Pe­las­tus­lai­tok­sen työn­te­ki­jä sai mat­ka­lah­ja­kort­te­ja kii­tok­sek­si kymp­pi­ton­nien pe­su­ai­ne­ti­lauk­sis­ta

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Ra­joi­tus­ten purkua jat­ket­ta­va – ko­ro­nas­ta täysin puh­tai­den maa­kun­tien on nyt pitänyt olla pää­kau­pun­ki­seu­dun ti­lan­teen pank­ki­van­ki­na.

Hallitus totesi poikkeusolojen päättymisen maassa. Linjaus oli perusteltu. Tarvitaan edelleen uusia askelia. Isossa osassa maata koronauhka on tätä nykyä kaukainen.

Marinin hallituksen liikkeellelähtö koronaviruksen torjunnassa myöhästyi hivenen, mutta sen jälkeen niin hallitus kuin eduskuntakin ovat pystyneet tarvittaviin nopeisiinkin toimiin. Kun vielä kansalaiset ovat kantaneet vastuunsa, tautitilanne on maassa parempi kuin mitä optimistisimmissakaan ennusteissa keväällä oletettiin.

Maanantaina otettiin iso askel normaaliin paluussa, kun hallitus totesi poikkeusolojen maassa päättyneen.