OYSissa on hoi­dos­sa kah­dek­san ko­ro­na­po­ti­las­ta – sai­ras­tu­nei­ta Poh­jois-Poh­jan­maal­la on 73 ja koko maassa 1882

Suomessa on nyt varmistettu 1882 koronavirustartuntaa, kerrotaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

OYSissa hoidetaan nyt kahdeksaa koronavirukseen sairastunutta potilasta. Arkistokuva.
OYSissa hoidetaan nyt kahdeksaa koronavirukseen sairastunutta potilasta. Arkistokuva.
Kuva: Matti Räty

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) on hoidossa yhteensä kahdeksan koronapotilasta, joista neljä on tehohoidossa ja neljä vuodeosastohoidossa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi lauantaina iltapäivällä, että koronauhreja on Suomessa nyt 25. Se on viisi kuollutta enemmän kuin perjantaina. OYSin erityisvastuualueella ei ole sattunut uusia koronakuolemia.

OYSissa sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on lisääntynyt perjantaihin verrattuna kahdella. Perjantaina kolme potilasta oli tehohoidossa ja kolme osastohoidossa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu lauantaiaamuun mennessä kaksi uutta laboratoriovarmistettua koronatapausta. Uudet tautitapaukset liittyvät jo aiemmin tiedossa olleisiin koronatapauksiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartasta käy ilmi, että Pohjois-Pohjanmaalta on rekisteröity nyt 73 varmennettua koronatartuntaa. Niistä 55 on todettu Oulussa. 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä tehdään tällä hetkellä päivittäin noin 450 koronavirustestiä. Maakunnassa on testattu lauantaihin mennessä yhteensä reilut 1800 ihmistä.

Koko maan tartunnat lisääntyivät 267:llä

Suomessa on varmistettu lauantaiaamuun mennessä 1882 koronavirustartuntaa, kertoo THL. Perjantaina varmennettuja tautitapauksia kerrottiin olevan 1615, eli rekisteröityjen tapausten määrä kasvoi vuorokaudessa 267:llä.

Lauantaina julkaistut testituloksen sijoittuvat usealle eri päivälle.

Lapissa on tuoreiden lukujen mukaan 37 rekisteröityä tartuntaa. Niistä kolmetoista on rekisteröity Rovaniemeltä, kahdeksan Kittilästä ja kuusi Kemistä.

THL ei listaa niiden kuntien tautimääriä, joissa sairastuneita on alle viisi. Pohjois-Pohjanmaalla Oulu on siis ainoa kunta, jossa tartuntoja on rekisteröity yli viisi.

Lauantaina OYSin erityisvastuualueella (erva) oli sairaalahoidossa yhteensä 17 potilasta. Heistä yhdeksän oli tehohoidossa. Perjantaina OYSin erva-alueella oli 13 sairaalahoitoa tarvitsevaa COVID-19-potilasta, joista kahdeksan oli tehohoidossa.

OYSin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin lisäksi myös Lapin, Länsi-Pohjan, Kainuun ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit.

Pohjois-Pohjanmaalla positiivisia lähes 4 prosenttia testeistä

Pohjois-Pohjanmaalla oli lauantaihin mennessä tehty 447 testiä sataa tuhatta asukasta kohti. Vertailun vuoksi esimerkiksi HUSin alueella määrä oli 729, Pohjois-Savossa 411, Lapissa 584, Kainuussa 151, Etelä-Pohjanmaalla 170, Länsi-Pohjassa 330, Varsinais-Suomessa 362 ja Pirkanmaalla 641.

Pohjois-Pohjanmaalla positiivisten tulos testeistä on ollut 3,98 prosenttia, Lapissa 4,11, Kainuussa 9,17, Länsi-Pohjassa 4,57, Vaasan alueella 4,7, Pohjois-Savossa 5,38 ja HUSin alueella 9,42 prosenttia.

Juttua päivitetty 4.4. kello 12.45. Lisätty perjantain koronatilanne OYSin erityisvastuualueella.

Juttua päivitetty kello 14.30 muun muassa Pohjois-Pohjanmaan koronatartuntojen määrällä.

Juttua päivitetty 15.48 muun muassa kuolleiden määrällä sekä OYSin erva-alueen potilaiden määrällä.