OYSin uusi py­sä­köin­ti­ta­lo avataan elo­kuus­sa – hieman yli 800 park­ki­paik­kaa, joista puolet po­ti­lai­den ja vie­rai­li­joi­den käyt­töön

Havainnekuva uudesta Rauhaparkista.
Havainnekuva uudesta Rauhaparkista.
Kuva: Arkkitehtitoimisto HML

Oulun yliopistollisen sairaalan uusi pysäköintitalo OYS Rauhaparkki otetaan käyttöön elokuussa, tiedottaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP).

Rauhaparkissa on hieman yli 800 autopaikkaa, joista noin puolet tulee sairaalan potilaiden ja vierailijoiden käyttöön, puolet varataan sairaalan henkilökunnalle. Pinta-alaa uudella pysäköintitalolla on noin 25 000 neliötä.

Rauhaparkki sijaitsee sairaalan lounaispuolella, lyhyen kävelymatkan päässä Avohoitotalosta ja Medipoliksesta. Sijoittelussa on OYS 2030 -ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampion mukaan huomioitu uudistamisohjelman myötä rakennettavat uudet kiinteistöt.

”Uuden sairaalan C-talon ensimmäiset osat nousevat jo lähivuosien aikana Rauhaparkin läheisyyteen, sairaalan nykyisen keskuspesulan paikalle. Myös uuden sädehoitoyksikön rakentaminen Oulun kaupunginsairaalan kupeeseen on hyvässä vauhdissa. Kokonaiskuvan kannalta sijainti on siis optimaalinen”, hän toteaa tiedotteessa.

Rauhaparkin valmistuessa OYSin alueella on sairaalan asiakkaille suunnattuja parkkipaikkoja yhteensä hieman yli kahdeksan sataa, työntekijöille noin 2400. Lisäpaikkoja on luvassa uudisrakentamisen edetessä, tiedotteessa kerrotaan.

Uuden pysäköintitalon lisäksi OYSissa on tällä hetkellä asiakaspaikkoja sairaalan edustan pysäköintialueella, Medipoliksen edessä, Avohoitotalon P-talossa sekä Kontinkankaan P-talossa ja Rehaparkissa. Lisätietoa pysäköinnistä sekä pysäköintipaikkojen tarkemmat sijainnit löytyvät sairaalan verkkosivuilta.