Keikat: Lava ei kes­tä­nyt Dream Thea­te­ria Oulussa – keikka pe­rut­tiin viime het­kel­lä tur­val­li­suus­syis­tä

Mäkihyppyperheen tarina: Ou­lu­lai­set Heikki ja Annukka Hau­ta­mä­ki panivat kaiken peliin, jotta heidän lap­sen­sa saivat ta­voi­tel­la mä­ki­hyp­py­unel­miaan

Luitko jo tämän: Kai­vin­ko­ne­kus­ki Juho Pakasen työ­vi­deot roh­mua­vat mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja somessa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

OYSin uuden sai­raa­lan A-ra­ken­nuk­sen alimmat ker­rok­set luo­vu­tet­tiin sai­raan­hoi­to­pii­ril­le etu­ajas­sa – po­ti­las­toi­min­taa tulossa noin vuoden ku­lut­tua

OYSin uuden sairaalan A-rakennuksen alimmat kerrokset on nyt luovutettu sairaanhoitopiirille.
OYSin uuden sairaalan A-rakennuksen alimmat kerrokset on nyt luovutettu sairaanhoitopiirille.
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Oulun yliopistollisen sairaalan A-rakennuksen ensimmäiset osat on siirretty lokakuussa rakentajalta sairaanhoitopiirille käyttöönottoa varten. Sairaanhoitopiirille on luovutettu A-rakennuksen alimmat kerrokset eli T.–4. kerrokset.

Näin tiloja päästään kalustamaan, varustamaan ja testaamaan potilastoiminnan aloittamista varten. Potilastoiminnan on tarkoitus alkaa tiloissa noin vuoden kuluttua.

A-rakennus on kooltaan noin 59 000 bruttoneliötä ja siihen sijoittuu muun muassa leikkaus- ja tehohoitotoimintaa, lasten ja naisten sairauksien hoitoon tarvittavia tiloja ja synnytys- ja vuodeosastoja.

A-rakennuksen rakennustyöt on aloitettu vuonna 2019. Nyt luovutettujen tilojen vastaanotto oli aikataulutettu vuoden loppuun mennessä, eli tilat saatiin luovutettua hieman etuajassa.

OYS 2030 -uudistamisohjelman ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo, että muutos ei näy vielä tässä vaiheessa potilaille, sillä tilat pysyvät vielä työmaa-aitojen takana. Henkilökunta pääsee kuitenkin testaamaan uusia tiloja ja toimintamalleja.

Työt jatkuvat vielä rakennuksen ylemmissä kerroksissa ja viereisellä B-rakennuksen työmaalla. Ensimmäisen vaiheen uudisrakennusten on tarkoitus valmistua vaiheittain vuoden 2024 loppuun mennessä.

Kaikkiaan uuden sairaalan rakentaminen ja vanhojen sairaalakiinteistöjen purkaminen jatkuu vuoden 2030 tietämille saakka.