Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Ouluun pys­ty­tet­tä­vät eko­be­to­ni­set kau­pun­ki­kir­jai­met luovat lähinnä valjun vai­ku­tel­man kau­pun­gis­ta – Tie­sit­kö, että Top­pi­lan­saa­res­sa on jo per­soo­nal­li­set Ou­lu-kir­jai­met?

Kuusisaari, Hollihaka, Raatin Lohipadonniemi vaiko Hupisaaret? Oululaiset ovat saaneet äänestää, minne Oulu-kirjaimet parhaiten istuisivat. Äänestys päättyi tiistaina.

Kirjaimet ovat odottaneet uutta sijoituspaikkaa jo tovin. Viime kesänä niille ehdittiin valaa jo jalusta torinrantaan Kaarlenväylän risteyksen tuntumaan. Ajatus vilkkaan risteyksen keskellä henkensä kaupalla somekuvia ottavista kaupunkilaisista ja turisteista oli mieletön. Liikenneturvallisuusriskiin onneksi herättiin viime hetkellä.

Teollisuuden ylijäämämateriaalista valmistetut ekobetoniset kirjaimet on kehitetty Oulun yliopistossa. Hyvä lähtökohta, mutta parimetriset valkoiset kirjainmöhkäleet näyttävät valjuilta ja pompööseiltä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.