Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Ouluun oma Oodi – vai joku muu? Uu­dis­tu­val­le pää­kir­jas­tol­le et­si­tään nyt nimeä kil­pai­lun kautta

Oulun kaupunginkirjastolle etsitään uutta nimeä.

Kirjasto muuttaa Torinrannasta väistötiloihin kuluvan vuoden aikana ja kirjastorakennus peruskorjataan. Uudistunut kirjasto avaa ovensa vuonna 2025.

Uudistuvalle kaupunginkirjastolle etsitään nyt nimeä. Nimikilpailuun voi osallistua kirjaston verkkosivuilla ja osallistumisaikaa on 14. maaliskuuta saakka.

Kilpailuun osallistuvat voivat osallistua arvontaan, jonka palkintona on 70 euron arvoinen lahjakortti kulttuuri- tai liikuntakohteisiin.

Peruskorjauksen jälkeen kirjaston tavoitteena on palvella vuosittain miljoonaa kävijää ja tarjota kaupunkilaisille entistäkin laadukkaampia ja monipuolisempia kirjastopalveluita, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Remontin yhteydessä asiakastiloja laajennetaan neljään kerrokseen ja kirjastoon sijoitetaan myös uusi lasten kulttuurikeskus.

Lopullisen nimivalinnan tekee Oulun kaupunki. Uusi nimi julkistetaan toukokuussa pääkirjaston 40-vuotisjuhlien yhteydessä.

Oulun kaupunginkirjasto Torinrannassa saa uuden nimen.
Oulun kaupunginkirjasto Torinrannassa saa uuden nimen.
Kuva: Leinonen Jukka