Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ouluun luvassa uusi so­te-kes­kus, pie­nem­pien toi­mi­pis­tei­den koh­ta­loa pun­ni­taan vielä – Luonnos kes­kuk­sis­ta lä­he­tet­tiin lau­sun­to­kier­rok­sel­le

Ouluun kaavaillaan uutta sote-keskusta keskustan alueelle. Tällä hetkellä Torikadulla toimivassa yksikössä on vain rajoitetusti palveluja.
Ouluun kaavaillaan uutta sote-keskusta keskustan alueelle. Tällä hetkellä Torikadulla toimivassa yksikössä on vain rajoitetusti palveluja.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Ouluun esitetään perustettavaksi uusi sote-keskus keskustan alueelle.

Pohjaesitys uudesta sote-keskuksesta sisältyy Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen keskiviikkona lausuntokierrokselle lähteneeseen sote-keskusten suunnitelmaluonnokseen. Palautetta luonnoksesta voivat antaa kaikki hyvinvointialueen asukkaat.

Oulussa on pitkään toivottu sote-keskusta kaupungin keskusta-alueelle, jossa tällä hetkellä on Torikadulla vain rajoitetusti  palveluja tarjoava pieni yksikkö.

Oulun suuret sote-keskukset toimivat paineistettuina kasvavan asiakasmäärän ja palvelutarpeen kasvun takia.

Pohteen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisjohtaja Kirsti Ylitalo-Katajiston mukaan uusi sote-keskus Ouluun olisi merkittävä parannus nykytilanteeseen.

Pohteella ei ole kaavaillulle sote-keskukselle omia tiloja, joten vielä ei ole tiedossa, minne uusi suunnitelmissa oleva sote-keskus on tarkoitus sijoittaa.

Ylitalo-Katajiston mukaan liioin siitä ei ole vielä päätöksiä,  järjestetäänkö sote-keskuksen toiminta Pohteen omana palveluna vai ostopalveluna.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.