Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lus­ta­kin ta­voi­tet­tu ruot­sa­lais­mies rikkoi maa­han­tu­lo­kiel­toa peräti 17 kertaa, ei saanut muu­tet­tua tuo­mio­taan – "Hän on välitön uhka ylei­sel­le jär­jes­tyk­sel­le ja tur­val­li­suu­del­le"

Rovaniemen hovioikeus ei perjantaina myöntänyt jatkokäsittelylupaa jutussa, jossa Suomen ja Ruotsin välisen rajan ylitti toistuvasti maahantulokiellossa oleva ruotsalaismies.

Maahanmuuttovirasto käännytti huhtikuussa 2019 miehen Suomesta kotimaahansa Ruotsiin, koska se katsoi hänen olevan vaaraksi yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

Mies on tuomittu Suomessa useista törkeistä rikoksista, joiden joukossa on muun muassa väkivaltarikoksia. Maahanmuuttovirasto mielestä käännyttämiselle oli yleisen järjestyksen ja turvallisuuden turvaamiseen perustuva syy hänen rikollisen toimintansa laadun ja toistuvuuden takia.

– Tuomioihin johtaneet seikat ja rikollisen toiminnan jatkuvuus osoittavat, että hän on välitön uhka yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle, Maahanmuuttovirasto totesi.

Se asetti miehen maahantulokieltoon yhdeksäksi vuodeksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.