Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulussa työs­ken­nel­lyt far­ma­seut­ti tuo­mit­tiin eh­dol­li­seen po­ti­lai­den lääk­kei­den ka­val­luk­ses­ta

Oulun kaupunginsairaalassa aiemmin työskennellyt farmaseutti tuomittiin torstaina kavalluksesta ja törkeästä huumausainerikoksesta Oulun käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan farmaseutti vei potilaille tarkoitettuja lääkevalmisteita noin kolmen vuoden aikana syksystä 2016 lähtien ja käytti niitä itse.

Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin selvityksen mukaan farmaseutti piti hallussaan muun muassa 690 kappaletta oksikodonia sisältänyttä ampullia ja 899 kappaletta morfiiniampulleja. Näiden hinta oli yhteensä hieman alle 5 000 euroa.

Syytetyltä löydettiin fentanyyliä sisältäneitä laastarinpalasia, ruiskuja sekä kipukasetteja, jotka sisälsivät sisälsivät oksikodonia ja morfiinia.

Farmaseutti myönsi oikeudessa syyllistyneensä kavallukseen ja huumausainerikokseen, mutta kiisti törkeän huumausainerikoksen. Hänen mukaansa anastettujen lääkeaineiden määrä ja arvo olivat huomattavasti vähäisempiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.