Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Oulussa toimiva aut­ta­mis­kes­kus Help Center Ukraine sai Vuoden Sara -pal­kin­non

Ukrainalaisten auttamiskeskus on Vuoden Sara. Arkistokuvassa avustustyössä keskeisesti mukana oleva Taija Ruuskanen.
Ukrainalaisten auttamiskeskus on Vuoden Sara. Arkistokuvassa avustustyössä keskeisesti mukana oleva Taija Ruuskanen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun Naisunioni on myöntänyt Vuoden Sara -tunnustuksen Oulussa toimivalle Help Center Ukrainelle. Se on auttamiskeskus, joka kerää lahjoituksia ja jakaa tavaraa eteenpäin sotaa paenneille ukrainalaisille.

Palkinto luovutettiin Naiskulttuuriviikon tapahtumassa perjantaina. Palkintoperusteluissa keskuksen toimintaa kuvataan korvaamattoman arvokkaaksi.

– Maaliskuussa 2022 perustetun vapaaehtoisorganisaation kautta on tarjottu uupumatta käytännön apua Ukrainassa kotinsa menettäneiden arjessa selviämiseen lahjoittamalla, keräämällä lahjoituksia ja toimittamalla ne tarvitsijoille viipymättä. Ilman näin spontaanisti ja ennakkoluulottomasti järjestettyjä ja joustavia tukitoiminta ei niin suuren kohderyhmän auttaminen olisi mahdollista, kunniakirjassa sanotaan.

Oulun Naisunioni on jakanut Vuoden Sara -kunniakirjan vuodesta 1987 lähtien oululaisen Sara Wacklinin työtä kunnioittaen. Kunniakirja annetaan naiselle tai yhteisölle, joka on toiminut naisten hyväksi tai muuten muuttanut jäykkiä asenteita.