Kolumni: Se tärsky oli lo­pet­taa pyö­räi­lyn al­kuun­sa, mutta toisin kävi

Oulussa toimii pian jo kolme säh­kö­pot­ku­lau­ta­yh­tiö­tä – nyt saa­pu­mi­ses­taan il­moit­ti ruot­sa­lai­nen Voi

Voin sähköpotkulaudat tunnistaa niiden korallista väristä.
Voin sähköpotkulaudat tunnistaa niiden korallista väristä.
Kuva: Voi Technology

Ouluun rantautuu kolmas sähköpotkulautayhtiö, kun Voi Technology laajentaa toimintaansa. Tämän myötä Oulusta tulee ruotsalaisen Voi Technologyn pohjoisin toimipaikka Euroopassa.

Kaikkiaan yhtiö tuo Ouluun satoja sähköpotkulautoja. Toiminta alkaa Oulussa toukokuun aikana.

Voin toiminta-alueeseen kuuluvat Oulussa keskustan lisäksi Oulunsuu, Peltola, Värttö, Raksila, Höyhtyä, Karjasilta, Hollihaka, Toppila ja Tuira. Jatkossa siis esimerkiksi Nallikariin pääsee sähköpotkulaudalla.

Voin lautoja voi käyttää joko 34,99 euroa maksavalla kuukausipassilla, joka sisältää ilmaiset avaukset ja 300 minuuttia ajoaikaa tai minuuttihinnalla. Laudan käyttö maksaa 22 senttiä minuutilta ja avauksesta peritään yhden euron avausmaksu.

Voi kertoo rekrytoineensa Ouluun oman tiimin, joka vastaa kaluston huollosta ja ylläpidosta. Yhtiön maajohtaja Reetta Alastalo kertoo, että Voi on pitänyt Oulua jo pitkään silmällä. Hän pitää Oulua koko yhtiön kannalta mielenkiintoisena kaupunkina.

Myös Voin sähköpotkulaudat ovat käytettävissä toukokuun alusta lokakuun loppuun Oulun kaupungin asettamien ehtojen mukaan.

Ensimmäiset sähköpotkulaudat tulivat Ouluun viime kesänä, kun Lime aloitti toimintansa kaupungissa. Tänä keväänä Ouluun laajentamisestaan kertoi Tier.