Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Oulussa rat­sat­tiin ras­kas­ta ka­lus­toa: yh­dek­sän rekkaa mää­rät­tiin ajo­kiel­toon

Rekkaratsiassa tarkistettiin 140 ajoneuvoa kahden päivän aikana. Arkistokuva.
Rekkaratsiassa tarkistettiin 140 ajoneuvoa kahden päivän aikana. Arkistokuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Poliisi tarkasti raskaita ajoneuvoja Oulussa keskiviikkona ja torstaina. Tiedotteen mukaan 140 tarkastetusta ajoneuvosta 9 joutui ajokieltoon kuntovikojen vuoksi. Lisäksi poliisi kirjasi 37 muuta seuraamusta kuntovikojen takia.

Ajokieltoon johtaneet viat liittyivät enimmäkseen jarruihin.

– Meitä huolestuttaa valvonnan tuloksissa erityisesti se, että eräs ajoneuvo oli katsastettu alle kuukausi sitten hyväksytysti, ja nyt se määrättiin ajokieltoon kuntovikojen takia, kertoo valvontaa koordinoinut ylikonstaapeli Markku Nygård tiedotteessa.

Valvonnassa keskityttiin erityisesti ajoneuvojen kuntoon, mutta samalla tarkistettiin ajo- ja lepoaikoja, ajo-oikeuksia, ammattipätevyyksiä sekä kuormien painoja ja varmistamisia.

Poliisi kirjasi 18 ajo- ja lepoaikoihin liittyvää seuraamusta. Kahdeksassa ajoneuvossa kuorma oli liian painava tai sidottu puutteellisesti. Lisäksi poliisi kirjasi viisi ajo-oikeuteen tai ammattipätevyyteen liittyvää seuraamusta.

Ajoneuvoja tarkastettiin sekä katsastuskonttorilla että liikuteltavalla jarrudynamometrillä. Poliisin lisäksi valvontaan osallistui teknisinä asiantuntijoina raskaan kaluston ajoneuvokatsastajia sekä Tulli.