Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulussa pal­jas­tui maa­lis­kuus­sa 2021 vakavan ri­kok­sen val­mis­te­lu, epäilty on tiet­tä­väs­ti uus­nat­si­taus­tai­nen – tämä pitkään jat­ku­nees­ta tut­kin­nas­ta tie­de­tään nyt

Edelleen tutkinnassa oleva rikosepäily tuli julkisuuteen sen jälkeen, kun poliisi suoritti näyttävän operaation Kaijonharjussa maaliskuussa 2021.
Edelleen tutkinnassa oleva rikosepäily tuli julkisuuteen sen jälkeen, kun poliisi suoritti näyttävän operaation Kaijonharjussa maaliskuussa 2021.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun Kaijonharju arkisena maaliskuun tiistaina puoliltapäivin: Kalervontiellä on lukuisia poliisin partioita ja raskasta kalustoa. Yksi henkilö otetaan kiinni.

Vuosi oli 2021. Nyt aikaa on kulunut tapahtuneesta jo liki kaksi vuotta, ja keskusrikospoliisi jatkaa edelleen tapauksen tutkintaa. Rikosnimikkeenä on törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuneen rikoksen valmistelu.

Oulun käräjäoikeus pidensi tiistaina tapaukseen liittyvien takavarikkoasioiden ja syytteen nostamisen määräaikaa vuodella. Määräaika on nyt maaliskuussa 2024.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi keskusrikospoliisista kertoo Kalevalle, että tapauksen esitutkinta on yhä kesken.

Uuden määräajan perusteella voi arvioida, että virkavalta on varautunut tutkinnan kestävän vielä mahdollisesti pitkään, ja että se on haastava. Tähän viittaa sekin, että tapaus tuli keskusrikospoliisin tutkittavaksi.

Yleensä tutkinta siirretään paikallispoliisilta keskusrikospoliisille, kun tapaus on poikkeuksellinen ja vakava.

Toistaiseksi epäiltyjä on poliisin mukaan vain yksi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.