Pesäpallo: Kaleva Live näyttää Lipon lauan­tai­sen ko­ti­ot­te­lun suorana lä­he­tyk­se­nä

Oulussa päi­vä­koh­tais­ten ko­ro­na­tar­tun­to­jen lu­ku­mää­rä pie­nem­pi kuin päi­vä­kau­siin – kau­pun­gis­sa neljä uutta ta­paus­ta, koko Suo­mes­sa 122 uutta tar­tun­taa

Tartuntamäärät olivat Oulussa jyrkässä nousussa, kun kaupungin kohdalle kirjattiin viime viikon aikana peräti 74 uutta tautitapausta.

-
Kuva: Jussi Leinonen

Oulun koronavirustartuntojen määrän kasvu on lähtenyt maanantaina ilmoitettujen uusien tartuntojen perusteella ainakin toistaiseksi lievään laskusuhdanteeseen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos raportoi maanantaina neljästä uudesta koronavirustartunnasta.

Tartuntamäärät olivat Oulussa jyrkässä nousussa, kun kaupungin kohdalle kirjattiin viime viikon aikana peräti 74 uutta tautitapausta.

Kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo viestitti Twitterissä, että alhaisesta tartuntaluvusta ei kannata vetää suuria johtopäätöksiä. Vielä ei uskalla huokaista helpotuksesta.

– Tänään ilmoitetut luvut heijastavat myös vähäisempää näytteenottoa sunnuntaina. Päivittäinen vaihtelu oli suurta viime viikollakin, 4–17 tartuntaa per päivä. Tiistaina teemme alueellisessa koordinaatioryhmässä tarkemman arvion kokonaistilanteesta, Mäkitalo kirjoitti.

Oulussa on nyt todettu epidemian alusta alkaen 247 tartuntaa. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa todettiin Oulun tartuntojen lisäksi kolme uutta tapausta eli koko maakunnassa uusia tartuntoja on seitsemän kappaletta.

Pohjois-Pohjanmaalla on nyt todettu viime keväästä asti yhteensä 346 tartuntaa.

Lapissa koronatartuntoja on todettu keväästä asti 151 kappaletta, Länsi-Pohjan alueella 177 kappaletta ja Kainuussa 105 kappaletta.

Koko maassa uusia tartuntoja raportoitiin 122. Suomessa on todettu nyt yhteensä 14 970 koronavirustartuntaa.

Juttua muokattu kello 12.34: Korjattu Oulun tartuntojen kokonaismäärä oikeaksi, kaupungissa on todettu epidemian alusta 247 tartuntaa, ei 243 tartuntaa, kuten jutussa aiemmin luki.

Juttua muokattu kello 12.46: Lisätty Lapin, Länsi-Pohjan ja Kainuun tartuntojen kokonaismäärät.

Juttua päivitetty kello 13.28: Lisätty Jorma Mäkitalon kommentti.