Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Oulussa osoi­te­taan tors­tai­na mieltä ra­sis­mia vastaan kah­des­sa mie­len­osoi­tuk­ses­sa – "Ha­luam­me ko­ros­taa, että ih­mi­siin kan­nat­taa luottaa al­ku­pe­rään tai us­kon­toon kat­so­mat­ta"

Mielenosoitusten osallistujia on pyydetty koronavirusepidemian vuoksi noudattamaan turvavälejä.

Noin 250 ihmistä on ilmoittanut Facebookissa osallistuvansa Oulun kaupungintalolla järjestettävään rasismin vastaiseen mielenosoitukseen.
Noin 250 ihmistä on ilmoittanut Facebookissa osallistuvansa Oulun kaupungintalolla järjestettävään rasismin vastaiseen mielenosoitukseen.
Kuva: Annika Ollanketo

Oulussa järjestetetään torstaina kaksi mielenosoitusta rasismia vastaan ja Black lives matter -liikkeen puolesta. Black lives matter -liike on noussut Yhdysvalloissa kesäkuun alun merkittävimmäksi puheenaiheeksi, kun Minnesotan osavaltiosta alkunsa saaneet mielenosoitukset ovat laajentuneet ympäri maata.

Oulun kaupungintalolla järjestettävä rasismin vastainen mielenosoitus käynnistyy neljältä iltapäivällä. Toinen mielenosoituksen järjestäjistä, 18-vuotias oululainen Raami Hassan kertoo, että Yhdysvalloissa tapahtuvat mielenosoitukset toimivat käynnistävänä tekijänä mielenosoituksen järjestämiselle juuri nyt.